طراحی نمایساختمان

طراحی نمای مدرن

نمای مدرن ساختمان چه ویژگی‌هایی دارد؟

یکی از بزرگترین مزایای شناخت سبک‌ها این است که چه در رابطه با طراحی داخلی و چه در رابطه با طراحی نما می‌تواند به شما کمک کند که شما بتوانید تشخیص دهید که کدام سبک سلیقه‌ی شما می‌باشد و متناسب با همان تصمیم بگیرید که کدام یک را برای ملکتان انتخاب کنید.

ظاهر و نمای ساختمان یکی از مهمترین المان‌های ساختمان است که در جذب کارفرما و مشتری بسیار تاثیرگذار است زیرا در اولین مرحله، اولین چیزی که به چشم می‌خورد ظاهر یا همان نمای ساختمان است.

در گذشته خیلی توجه چندانی به نماهای ساختمان نداشتند و اصولا به صورت تمام آجر آن را اجرا می‌کردند. اما به مرور زمان توجه ویژه‌ای به اجرا و طراحی نماها شد، که هم در فروش ساختمان‌ها خیلی تاثیر داشت و هم در زیبایی شهر تاثیرگذار بود و باعث زیبا شدن منظر شهری شد.

البته دیگر کاربردی که نما دارد این است که مانند پوسته‌ای بر روی ساختمان قرار می‌گیرد که از ساختمان در برابر انواع شرایط جوی مانند باد و باران و… حفاظت می‌کند. همچنین در برابر سرما و گرما مانند یک عایق حرارتی عمل می‌کند و حتی به عنوان عایق صوتی نیز به حساب می‌آید.

 

طراحی نمای مدرن آجری
طراحی نمای ساختمان 5 طبقه

حال برای اینکه شما نمایی داشته باشید که بتواند تاثیرگذار باشد و در ذهن‌ها بماند باید مواردی را رعایت کنید که این عوامل شامل جنس مصالحی که استفاده می‌شود (البته بستگی به آب و هوای منطقه نیز دارد)، رنگ مصالح و… می‌باشد.

اگر به طور کلی بخواهیم به مصالح بپردازیم، عمده مصالحی که در نمای ساختمان‌ها تا به الان استفاده می‌شده، آجر بوده اما امروزه آجر را با دیگر مصالحی همچون سنگ، چوب و غیره ترکیب می‌کنند و نتیجه مطلوبی هم دارد.

حال از زمانی که توجه به نماها و ظاهر ساختمان‌ها اهمیت پیدا کرد روز به روز مدل‌های زیادی نیز به وجود آمد و به تنوع آن‌ها افزوده و از این رو سبک‌ها به وجود آمد.

این سبک‌ها از نظر ظاهری، اقتصادی، متریال و… با یکدیگر تفاوت دارند که شما می‌توانید با توجه به بودجه مورد نظر و سلیقه‌تان، سبک مورد نظرتان را انتخاب و اجرا کنید.

برای تشخیص سلیقه خود در طراحی نمای مدرن، به صفحه سلیقه مشتری سایت ما سر بزنید.

حال سبکی که می‌خواهیم به آن بپردازیم، سبک مدرن در نما می‌باشد.

شما کدام نمای ساختمان را می‌پسندید؟

شما کدام نمای ساختمان را می‌پسندید؟

متریال و مصالح مورد استفاده در نمای مدرن

متریال‌های مورد استفاده در سبک نمای مدرن شامل موارد زیر می‌باشد:

همانطور که از اسم این نما پیداست، مصالح و متریالی که در آن استفاده می‌شود غالبا مصالح نوین هستند که روز به روز به تعداد آن‌ها افزوده می‌شود. حال ما یکسری از مصالح رایجی که در این سبک نما به کار می‌رود را، برای شما توضیح می‌دهیم.

  1. فولاد
  2. شیشه
  3. بتن
  4. مصالح مدرن (متریال نوین)
  5. رنگ و نورهای نئون
  6. عدم استفاده از تنوع مصالح
  7. مونولیت
  8. فایبر سمنت برد
  9. چوب
  10. سنگ
  11. آجر
  12. ترمووود
  13. کامپوزیت
  14. اچ پی ال
  15. شیشه‌ای کرتین وال
  16. شیشه‌ای فریم لس
  17. شیشه‌ای اسپایدر
  18. نمای سرامیک خشک
  19. نمای لوور آلومینیومی
  20. نمای دکوراتیو

طراحی نمای مدرن ویلایی

رنگ در طراحی نمای مدرن

سبک مدرن در اصل با به وجود آمدن انقلاب صنعتی به وجود آمد و قوانین و قاعده‌های سبک‌های قبلی را زیرپا گذاشت و سبک و شیوه‌های جدیدی را در صنعت طراحی به وجود آورد و حتی در بعضی موارد هنجار شکنی نیز می‌کرد.

در رابطه با رنگ‌های استفاده شده در این سبک هم به همین شکل بوده و به صورت جسورانه رنگ‌ها را انتخاب می‌کنند. اما در رابطه با رنگ‌های کاربردی در نمای مدرن، چون بحث سیما و منظر شهری در میان است، ما کمی محدودیت داریم و رنگ‌هایی که در این سبک به کار می‌رود، به شرح زیر است:

  1. سفید
  2. خاکستری
  3. بژ
  4. رنگ‌های روشن
  5. رنگ‌های خنثی
  6. طوسی

نوع اجرای نمای مدرن

نکات اجرایی در سبک مدرن شامل موارد زیر می‌باشد:

در اجرای نمای مدرن باید توجه داشت که نباید در تزئینات زیاده‌روی کرد و تزئینات باید معقول باشد و المان‌ها به صورت پراکنده و شلوغ نباشند و در بهترین حالت باید از یک الگوی خاصی پیروی کند.

از دیگر ویژگی‌های طراحی نمای مدرن این است که اجزای مختلف نما مانند طرح و ترکیب عناصر، رنگ‌ها، مصالح و… باید با یکدیگر هارمونی و هماهنگی داشته باشند. همچنین باید توجه داشت که برای طراحی نما باید یک نورپردازی بی‌نقص در نظر گرفته شود و اگر این کار به صورت حرفه‌ای طراحی شود به شدت در زیبایی نمای شما تاثیر دارد.

طراحی نمای مدرن آپارتمانی

از طرف دیگر در نمای مدرن کمتر خطوط منحنی به چشم می‌خورد و غالبا خطوط به صورت عمودی و افقی هستند و خط صاف هستند.

  1. نمای صاف
  2. تا حد ممکن بدون تزئین
  3. استفاده از کرتین وال
  4. استفاده از فرم‌های شکسته در برخی موارد
  5. تزئینات گوشواره‌ای

سؤالات خود در زمینه مصالح مناسب نمای مدرن را از کارشناسان ما بپرسید

تفاوت سبک نمای مدرن و کلاسیک

اگر بخواهیم به تفاوت بین سبک نمای کلاسیک و مدرن بپردازیم، باید بگوییم که این دو سبک تفاوت‌های فاحشی با یکدیگر دارند و تشخیص این دو سبک از یکدیگر مانند تشخیص شب و روز می‌باشد.

در سبک نمای مدرن از تکنولوژی جدید و به ‌روز استفاده می‌شود اما سبک کلاسیک از یکسری قواعد یکسان پیروی می‌کند که مصالحی که جدید و به روز به بازار عرضه می‌شوند در آن تاثیری ندارد.

سبک کلاسیک و سبک مدرن کاملا متضاد هم هستند که این تفاوت‌ها شامل رنگ، مصالح‌، نوع اجرا، فرم طرح نما و… می‌باشد. همچنین این سبک برگرفته از یونان و رم باستان می‌باشد. در اصل از ستون‌ها و سرستون‌های بناهای دوران رم و یونان باستان الهام گرفته است. اصولا مصالحی که در این نوع سبک به کار برده می‌شود بسیار با کیفیت و مرغوب می‌باشد که از همین رو با افزایش قیمت از همین بابت روبرو هستیم.

 

طراحی نما
طراحی نمای کلاسیک

اجرای سبک نمای کلاسیک بسیار هزینه‌بر و دشوار است که گاها این نما به صورت قطعه قطعه در کارخانه ساخته می‌شود و بعد در محل نصب می‌شود که این خودش دشواری‌هایی از بابت حمل این قطعه‌ها به همراه دارد و در استفاده از مصالح محدودیت دارد و مصالحی که استفاده می‌شود سنگ، گچ و سیمان می‌باشد. همچنین از دیگر ویژگی‌های این نما می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. شلوغ و پرکار
  2. تقارن و نظم در این سبک جزء یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌ها است.
  3. جزئیات زیاد
  4. در برخی از موارد قطعات به صورت پیش ساخته می‌باشد و در محل نصب می‌شود.
  5. استفاده از ستون‌های تزئینی
  6. استفاده از کتیبه
  7. دارای بافت و تراشکاری
  8. استفاده از قوس در برخی از موارد
  9. استفاده از نرده‌های آهنی در برخی موارد
  10. استفاده از مجسمه‌های تزئینی در برخی از موارد
  11. استفاده از خطوط منحنی و نرم

اما در سبک مدرن از مصالح و متریال نوین هم استفاده می‌شود و محدودیت زیادی در استفاده از مصالح وجود ندارد و مصالحی که استفاده می‌کنند مصالحی چون چوب، آجر، سنگ، کامپوزیت سنگ و… می‌باشد.

همچنین در سبک کلاسیک تعداد مصالحی که در نمای یک ساختمان استفاده می‌شود، یک الی دو متریال متفاوت است. اما در اجرای نمای مدرن حداقل تا چهار متریال متفاوت را در یک نما می‌توان استفاده کرد.

طراحی نمای مدرن آپارتمانی

در سبک کلاسیک عمدتا از رنگ‌های روشن استفاده می‌کنند تا ابهت کار را به رخ بکشند. این نمونه رنگ‌ها شامل سفید، کرم، شیری، نباتی و… می‌باشد.

اما در رابطه با رنگ‌هایی که در سبک مدرن استفاده می‌شود باید گفت که محدودیت و اجباری در استفاده از یک پالت رنگی خاص وجود ندارد و این رنگ‌ها شامل بژ، سفید، شیری، قهوه‌ای اخرایی و… می‌باشد. همچنین در نمای کلاسیک یا رومی در رنگ‌هایی که همزمان استفاده می‌شود، تضاد وجود ندارد و رنگ‌ها نزدیک به هم هستند. اما در طراحی و اجرای نمای مدرن می‌توان از چند رنگ متفاوت با ترکیب آن‌ها با یکدیگر استفاده کرد.

نوع اجرای سبک مدرن به شرح زیر می‌باشد:

  1. نمای صاف
  2. تا حد ممکن بدون تزئین
  3. استفاده از کرتین وال
  4. استفاده از فرم های شکسته در برخی موارد

در رابطه با تفاوت هزینه‌ی این دو سبک باید گفت که نمای کلاسیک یا نمای رومی هزینه‌ی بیشتری نسبت به طراحی نمای مدرن دارد. اما لازم به ذکر است که طراحی نما به سبک مدرن هم بسته به نوع طرح و مصالح استفاده شده، متغیر است.

در نماهای مدرن هزینه بستگی به پیچیدگی طرح دارد و هر چقدر طرح، پر کارتر و پیچیده‌تر باشد و همچنین هر چقدر از مصالح مرغوب‌تری استفاده شود، هزینه‌ی نمای شما افزایش پیدا می‌کند.

در رابطه با نماهای کلاسیک هم باید گفت که هرچقدر جزئیات طرح بیشتر باشد و تزئینات بیشتری داشته باشد مطابق با همان هزینه‌ی شما نیز افزایش پیدا می‌کند.

نتیجه‌گیری

با توجه به مطالب گفته شده در بالا، لازم به ذکر است که شما باید متناسب با هر منطقه نمای متناسب با همان منطقه را انتخاب کنید.

برای مثال در شهر اصفهان اجرای نمای کلاسیک یا همان رومی ممنوع و غیرمجاز است. اما در شهرهایی مانند شهر تهران اجرای نمای کلاسیک بسیار رواج دارد.

حتی باید بدانید که هر شهر و منطقه متناسب با مصالح در دسترس، فرهنگ و آب و هوا، مذهب و نوع اجتماعی که در آن قرار دارند و همچنین دیگر شرایطی که باید لحاظ شوند، محدودیت در استفاده از مصالح دارند و باید رعایت کنند که از هر متریال چند درصد در نمای ساختمانشان استفاده می‌کنند.

نمونه نمای مدرن ویلایی

زمانی که شما بخواهید برای ساختمان ویلایی نمای مدرن طراحی و اجرا کنید، باید در نظر داشته باشید چون ساختمان ارتفاع کمی دارد، خیلی نباید در طراحی زیاده روی کنید و طرح شما باید ساده‌تر باشد.

طراحی نمای مدرن ویلایی

اما یکی از مزایای طراحی مدرن ویلایی این است که می‌توانید از درصد پنجره و شیشه‌ی بیشتری استفاده کنید که باعث زیبایی بیشتر طرح شما می‌شود. بهتر است که در طراحی نمای ویلایی از رنگ‌های روشن استفاده کنید و رنگ‌های تیره را برای حاشیه‌ها استفاده کنید و درصد آن زیاد نباشد.

طراحی نمای مدرن ویلایی
طراحی نمای مدرن ویلایی
طراحی نمای مدرن ویلایی
طراحی نمای مدرن ویلایی

نمونه نمای مدرن آپارتمانی

حال در رابطه با طراحی و اجرای نمای مدرن برای آپارتمان دست شما برای طراحی بازتر است. زیرا ساختمان شما ارتفاع بیشتری دارد و سطح بیشتری برای مانور و طراحی دارید. در طراحی نمای آپارتمانی چون سطح بیشتری دارید می‌توانید درصد استفاده از رنگ تیره را بیشتر کنید. اما در استفاده از رنگ تیره نمی‌توانید زیاده‌روی کنید. چون هم زیبایی کار و طرح شما را کاهش می‌دهد و هم ضوابط شهرداری را زیر پا می‌گذارید.

طراحی نمای مدرن آپارتمانی

22 1
طراحی نمای مدرن آپارتمانی
طراحی نمای مدرن آپارتمانی
طراحی نمای مدرن آپارتمانی

سوالات متداول

سرعت اجرا و هزینه کدامیک از نماهای مدرن و کلاسیک بالاتر است؟

نمای مدرن به دلیل سادگی طرح‌ها و مصالح مورد استفاده، سرعت بالاتری دارد. از نظر هزینه نمای کلاسیک به دلیل طرح‌های پیچیده‌تر و اجرای سخت‌تر، هزینه بالاتری نسبت به نمای مدرن دارد.

برای اجرای نمای مدرن در مناطق مختلف، محدودیت خاصی وجود دارد؟

سبک نمای مدرن محدودیت کلی و ممنوعیتی در هیچ منطقه‌ای نداشته اما یک سری ضوابط محدودکننده وجود دارد. به طور مثال در هر نمای ساختمان چه مقدار شیشه یا آجر باید استفاده کرد.

کدامیک از دو سبک نمای مدرن و کلاسیک طرفدار بیشتری دارد؟

از آنجایی که سبک کلاسیک مربوط به دوران باستانی روم و یونان می‌باشد و به فرهنگ ایرانی نزدیکی چندانی ندارد، عده کمی از ایرانیان به این سبک علاقه دارند. به طور کلی سبک نمای مدرن طرفداران بیشتری دارد.

ارتباط از طریق واتساپ

لطفا شماره تماس خود را وارد نمایید

ساعت تماس

با کارشناسان ما تماس بگیرید

031-35123

نمونه کارهای طراحی نمای مدرن

مطالب مرتبط

اصول و هزینه طراحی پلان مسکونی
طراحی داخلی پست مدرن
طراحی داخلی تصویر شاخص
طراحی داخلی مدرن اصفهان
مزایای نمای خشک ساختمان در اصفهان
keyboard_arrow_up