روش های نورپردازی طراحی داخلی در اصفهان
نورپردازی طراحی داخلی یکی از زیر شاخه های معماری ساختمان و طراحی دکوراسیون داخلی میباشد. اگر بخواهیم به وظیفهی اصلی نورپردازی بپردازیم، به این صورت است که از ابتدا، نورپردازی و روشنایی از بابت رفع نیازهای انسان بوده است، که علاوه بر استفاده از نور طبیعی، حتما نیاز به نور مصنوعی نیز دارید که با استفاده از نورپردازی در فضا این کار صورت میگیرد.
امروزه نورپردازی فضاها علاوه بر این که به جهت تامین نور مورد نیاز و مصرفی افراد میباشد، جنبهی تزئینی نیز دارد و اگر نورپردازی شما به صورت اصولی و با سلیقه انجام داده شود، جلوهی فضای شما را چندین برابر میکند و به فضای شما زیبایی میبخشد و این روزهای یکی از مهمترین مبحثهای طراحی داخلی میباشد.
سوالات متداول
آیا نور طبیعی برای نورپردازی طراحی داخلی کافیست؟
از آنجایی که نور طبیعی را نمی توان به تمام قسمتهای ساختمان رساند و همچنین نور طبیعی هم محدود است، باید از نور مصنوعی هم استفاده شود.
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
منظور از نورپردازی وظیفهای در طراحی داخلی ساختمان چیست؟
نورپردازی وظیفهای برای روشن نمودن سطح یا میزکار استفاده میشود.
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
نورپردازی گسترده در چه شرایطی کاربرد دارد؟
این نورپردازی در فضاهایی با سبک مدرن و کم کار یا فضاهای مینیمال به کار میرود.
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
سؤالات خود در زمینه نورپردازی طراحی داخلی را از کارشناسان ما بپرسید
انواع روشهای نورپردازی طراحی داخلی
روش نورپردازی در معماری به دو صورت میباشد که شامل نورپردازی طبیعی و نورپردازی مصنوعی میباشد.
حال زمانهایی نور طبیعی را نمیتوان به همهی قسمتها و فضاها داد و حتی زمانهایی نور طبیعی برای یک فضا کافی نیست و مورد آخر اینکه برای استفاده از نور طبیعی محدودیت داریم و فقط یک زمانهای خاصی میتوانیم از نور طبیعی استفاده کنیم پس در هر صورت نیاز به استفاده از نور مصنوعی داریم، پس انواع نور پردازی در معماری به دو بخش نور طبیعی و نور مصنوعی تقسیم میشود.
حال باید به یکسری موارد در نور پردازی دقت که شامل مواردی میشود که در ادامه به آن میپردازیم:
- رنگ نور: همان طور که میدانید باید توجه داشته باشید که رنگ نوری که استفاده میکنید باید با مصالح و متریال شما هارمونی داشته باشد تا بتواند زیبایی فضاهای شما را به نمایش بگذارد و حتی چند برابر کند پس رنگ نوری که برای فضا انتخاب میکنید بسیار مهم است
- شدت نور: شدت نور در زیباتر کردن فضاهای شما بسیار تاثیرگذار است. زیرا زمانی که شدت نورپردازی فضای شما زیاد باشد باعث اذیت شدن چشم و نمایان کردن عیبهای فضای شما میشود پس باید دقت داشته باشید که برای هر فضا شدت نور مناسب همان فضا را استفاده کنید که نه خیلی زیاده روی باشد و نه شدت نور کم باشد که به چشم نیاید. مثلا در اتاق خواب باید شدت نور ملایم و معمولی باشد انا در سالن پذیرایی میتوانید شدت نور را بیشتر کنید.
- جهت نور: جهت نور باید به صورتی باشد که اصلا مزاحمتی ایجاد نکند و به تعبیری جهت آن استاندارد باشد و مستقیم یا به طور عمودی به افراد نتابد.
همچنین باید دقت داشته باشید که نورپردازی شما به گونهای نباشد که زمانی که به المانها و عناصر برجسته فضای شما میتابد سایهای روی وسایل و اجزای موجود در فضای شما ایجاد کند که این یک عیب بزرگ در نورپردازی به حساب میآید.
توجه داشته باشید که اگر منبع نوری شما مخفی باشد زیبایی کار شما چند برابر میشود.
انواع نورپردازی طراحی داخلی ساختمان
نورپردازی طراحی داخلی ساختمان اهداف و وظیفههای مختلفی دارد که در ادامه به وظایف و انواع آنها میپردازیم:
- نورپردازی عمومی: وظیفهی این نوع نورپردازی روشنایی بخشیدن به کل فضا میباشد و به تعبیری نورپردازی اصلی ساختمان میباشد، حال اگر میزان نور عمومی به اندازه نور لازم برای انجام کار باشد، اتاق روشن تر، دلگشاتر و راحت تر به نظر خواهد رسید.
- نورپردازی وظیفهای: زمانی از این نوع روشنایی استفاده میشود که فقط قصد روشن نمودن سطح و یا میز کار را داشته باشید، به طور مثال زمانی که میخواهید نورپردازی یک کتابخانه و یا نور مورد نیاز برای بالای میز تحریر یا میز کار را تامین کنید، به این نوع نورپردازی، نور پردازی وظیفهای گفته میشود.
- نورپردازی تاکیدی (تاکید روی یک شیء یا بخش خاص): زمانی از این نوع روشنایی استفاده میشود که فقط قصد روشن نمودن بخشی از فضاها را داشته باشید و بخواهید تمرکز بر روی بخشی از فضا، بیشتر از مناطق دیگر باشد، به طور مثال میتوان به نورپردازی آثار هنری و همچنین تابلو ها اشاره کرد.
- نورپردازی تزئینی یا دکوراتیو: همان طور که از اسم این مدل پیداست، وظیفهی این نوع نورپردازی زیبایی بخشیدن به فضا و از جهت تزئینات و جلب توجه و بولد کردن زیباییها میباشد.
نورپردازی طراحی داخلی کناف
روشهای نورپردازی طراحی داخلی کناف هم انواع متفاوتی مانند نورپردازی با نور مخفی، نورپردازی لامپهای هالوژنی و نورپردازی با لامپهای آویز دار میباشد که هر کدام از این مدلها را شما میتوانید متناسب با سلیقه و نیاز خود انتخاب فرمایید.
مورد دیگری که باید در نورپردازی طراحی داخلی به آن دقت داشته باشید رنگ و زاویه تابش نورپردازی شما میباشد، مثلا برای اتاق خواب باید توجه داشته باشید که نور پردازی شما باید به صورتی باشد که نور ملایم باشد، غیر مستقیم باشد و نوع رنگ نور مناسب با توجه به علم روانشناسی رنگها و متناسب با فضای اتاق خواب باشد.
در کل نورپردازی داخل سقف کناف به این صورت است که از تکنیک نور مخفی در نورپردازی استفاده میشود که منشا نور از دید پنهان بوده ولی بازتاب نور بر سقف قابل مشاهده است اما در در مواردی هم نیز این نور پردازی به صورت آشکار و نمایان میباشد و منبع نور قابل مشاهده میباشد.
حال نورپردازی کنافها به چند شکل انجام میشود که شامل موارد زیر میشود:
- نورپردازی خطی
- نورپردازی نقطهای
- نورپردازی گسترده
- نورپردازی خطی: وقتی که شدت نور شما بالا باشد نور شما از نقطه تبدیل به خط میشود که برای دور تا دور ستونها و المانهایی از نما که میخواهید به طور خطی و کشیده روی آن نورپردازی کنید به کار میرود.
- نورپردازی نقطهای: نورپردازی نقطهای سبکی از نورپردازیهای است که فقط تا ارتفاع بسیار کمی اطراف خود را روشن میکنند و این نوع روشنایی زمانی اتفاق میافتد که شدت نور شما کم باشد.
- نورپردازی گسترده: این نورپردازی در فضاهایی با سبک مدرن و کم کار یا فضاهای مینیمال به کار میرود و آن هم زمانی استفاده میشود که شما یک سطح بزرگ و سادهای دارید که با مقدار نور زیادی میخواهید از سادگی فضای خود بکاهید. برای این سبک نورپردازی باید شدت نور شما زیاد باشد تا قدرت اینکه یک سطح زیادی را روشن کند را داشته باشد.
نورپردازی طراحی داخلی اتاق خواب
نورپردازی طراحی داخلی اتاق خواب تا حدود زیادی سلیقهای میباشد و باید در نظر داشته باشید که رنگ مد نظر کارفرما که برای اتاق خوابشان در نظر دارد چه رنگی میباشد.
البته این تنها موردی نیست که باید برای طراحی نورپردازی اتاق خواب مد نظر داشته باشید و موارد دیگر مانند روان شناسی رنگها که چه رنگی مناسب فضای اتاق خواب میباشد را باید در نظر داشته باشد و متناسب با آن طراحی کنید.
حال مورد دیگر در طراحی نورپردازی اتاق خواب این است که باید در نظر داشته باشید که نوری که انتخاب میکنید نباید نور مستقیم و تیز باشد و باید تا حدودی نور به صورت مایل ب فضا بتابد تا از آرامش فضای اتاق خواب کاسته نشود و به تعبیری نور به صورت غیر مستقیم باشد و همچنین نور این فضا حتما باید ملایم باشد.
نورپردازی پذیرایی و نشیمن
در رابطه با نورپردازی طراحی داخلی اتاق نشیمن و فضای پذیرایی باید در نظر داشته باشید که حتما باید یک منبع نور مرکزی در نظر داشته باشید و دیگر طراحی های نور پردازی حول محور آن باشد.
البته باید در نظر داشته باشید که این نقطهی مرکزی در هر فضا متناسب با وسعت و مساحت آن فضا در نظر گرفته میشود، مثلا در سالنهایی که مساحت زیادی دارند و به زبان عامیانه سالنهایی که بزرگ هستند شما باید چند نقطهی مرکزی داشته باشید و متناسب با همان نقطههای اصلی و مرکزی دیگر نورهای خود را طراحی کنید.
نتیجه گیری
حال با توجه به موارد گفته شده در بالا میدانید که چه نوع نوری برای چه فضایی مناسب است و باید برای هر فضا چه مدل نور پردازی در نظر بگیرید و طراحی کنید.
همچنین بسیار حائز اهمیت است که فضای شما یک نورپردازی طراحی داخلی اصولی، زیبا و مناسب داشته باشد که بتواند زیبایی فضای شما را چند برابر کند و همچنین زیبایی فضای شما را به نمایش بگذارد.
البته که باید در نظر داشته باشید زمانی که نمای شما اصولی نباشد حتی از زیبایی فضای شما کم میکند و حتی در مواردی باعث زشت شدن فضای شما میشود پس باید در انتخاب موارد ذکر شده در بالا جهت نورپردازی ایدهآل دقت فرمایید.