راههای تشخیص نمای نئوکلاسیک
راههای تشخیص نمای نئوکلاسیک از مدرن بسیار ساده و تفاوت آنها بسیار فاحش است. اما در رابطه با تشخیص نمای نئوکلاسیک و کلاسیک برخی افراد که اطلاعات کافی ندارند، دچار مشکل میشوند. اما برخی المانهایی جهت تشخیص این دو سبک (کلاسیک و نئوکلاسیک) وجود دارد که شامل موارد زیر میباشد:
- در سبک کلاسیک تزئینات بسیار زیاد میباشد و این تزئینات به شکل گل و بوته میباشد که در سبک نئوکلاسیک به این صورت نیست و تزئینات در خط و خطوطی که به شکل شیار در بدنه ظاهر میشوند، خلاصه میشود.
- در رابطه با رنگ باید بدانید که در سبک کلاسیک رنگها غالبا روشن میباشند اما در سبک نئوکلاسیک از رنگهای فرعی تیره نیز استفاده میشود.
- در رابطه با تفاوت مصالح کاربردی در این دو سبک، در سبک کلاسیک محدودیت استفاده از مصالح نوین داریم و غالبا مصالح کاربردی سنگ و سیمان و گچ و.. میباشد اما در طراحی نما به سبک کلاسیک این محدودیت از بین رفته و از مصالحی همچون فلز، چوب و… استفاده میشود.
- در نمای کلاسیک همهی المانها به صورت قرینه میباشد اما در سبک نئوکلاسیک تقارن کمتر میباشد.
- ستونهایی که در سبک نئوکلاسیک به کار میرود بلند و هم ارتفاع با ساختمان میباشد و تعداد کمی ستون دارد اما در سبک کلاسیک ستونها کوچکتر و تعداد زیادتر میباشد.
- در رابطه با مقدار شیشهی مصرفی در این دو طرح باید گفت که حجم مصرفی شیشه در سبک نئوکلاسیک بیشتر از سبک کلاسیک میباشد.
تفاوت نمای نئوکلاسیک با نمای سبک مدرن و کلاسیک
شناخت این سبکها و تشخیص تفاوت بین آنها به شما کمک میکند که راحتتر به سبک مورد نظر خود دست یابید و همچنین میفهمید که سلیقهی شما چیست و از همین رو نمای ساختمان شما بیشتر به دل شما مینشیند تا زمانی که بدون آگاهی یک سبکی را برای نمای خود انتخاب میکنید.
تفاوتی که این سبک ها دارند شامل تفاوت در هزینه، تفاوت در متریال، تفاوت در رنگ و… میباشد. حال اینجا به تفاوت سبک مدرن و نئوکلاسیک میپردازیم:
در سبک مدرن، رنگهایی که استفاده میشود، محدودیتی ندارند اما در سبک نئوکلاسیک رنگهایی که استفاده میشود غالبا با پس زمینهی روشن میباشد که ترکیب شده با رنگهای تیره هستند.
از نظر تفاوت در متریال لازم به ذکر است که در سبک مدرن از متریال نوین و جدید مانند کامپوزیت، فلز، شیشه و سمنت برد، جی اف آر سی و… استفاده میشود. اما در نمای نئوکلاسیک باز هم کمی محدودیت وجود دارد و این مصالح چوب، فلز و… میباشند.
تفاوت هزینهی این دو سبک به این شکل است که هزینهی اجرای نمای نئوکلاسیک بالاتر از هزینه نمای مدرن میباشد که دلیل آن در مطالب بالا ذکر شده است.
یکی دیگر از تفاوتهای ظاهری این دو سبک این است که سبک مدرن یک سبک اسپورت اما در عین حال زیباست، اما سبک نئوکلاسیک یک سبک شکیل و تجملاتیتر میباشد.
نتیجه گیری
نمای ساختمانها سبکهای مختلفی دارند که هر کدام از این سبکها در متریال، رنگ، هزینه و… تفاوتهایی دارند که در بالا به توضیح آنها پرداختیم.
البته که باید این را هم در نظر داشت که اجرای هر سبک نما باید در منطقهی مناسب و متناسب با آب و هوای سازگار آن ناحیه باشد تا دوام و ماندگاری نما هم افزایش پیدا کند.
اما نمای نئوکلاسیک را، در صورتی که طراح شما خبره و حرفهای باشد میتواند در هر منطقه متناسب با همان آب و هوا و اقلیم با مصالح مناسب برای شما اجرا کند.
اما باید بدانید که هر شهر و منطقه متناسب با مصالح در دسترس، فرهنگ و آب و هوا، مذهب و نوع اجتماعی که در آن قرار دارند و همچنین دیگر شرایطی که باید لحاظ شوند، محدودیت در استفاده از مصالح دارند و باید رعایت کنند که از هر متریال چند درصد در نمای ساختمانشان استفاده میکنند.