طراحی نمایساختمان

طراحی نمای نئوکلاسیک

نمای نئوکلاسیک ساختمان چه ویژگی‌هایی دارد؟

ظاهر و نمای ساختمان یکی از مهمترین المان‌های ساختمان است که در جذب کارفرما و مشتری بسیار تاثیرگذار است زیرا در اولین مرحله، اولین چیزی که به چشم می‌خورد ظاهر یا همان نمای ساختمان است.

در گذشته خیلی توجه چندانی به نماهای ساختمان نداشتند و اصولا به صورت تمام آجر آن را اجرا می‌کردند. اما به مرور زمان توجه ویژه‌ای به اجرا و طراحی نماها شد که هم در فروش ساختمان‌ها خیلی تاثیر داشت و هم در زیبایی شهر تاثیرگذار بود و باعث زیبا شدن منظر شهری شد.

حال برای اینکه شما نمایی داشته باشید که بتواند تاثیرگذار باشد و در ذهن‌ها بماند باید مواردی را رعایت کنید که این عوامل شامل جنس مصالحی که استفاده می‌شود (البته بستگی به آب و هوای منطقه نیز دارد)، رنگ مصالح و… می‌باشد که این نوع مصالح و رنگ متناسب با سبک انتخابی شما مشخص می‌شود.

حال هماهنگی بین موارد ذکر شده بسیار حائز اهمیت می‌باشد که برای رعایت آن‌ها نیازمند یکسری اطلاعات راجع به سبک‌ها دارید که کدام یک با دیگری هارمونی مورد نظر را ایجاد می‌کنند. حال موارد ذکر شده در ادامه به شما کمک می‌کند تا بیشتر با سبک‌ها آشنا شوید.

حال در این مقاله به بررسی سبک نمای نئوکلاسیک می‌پردازیم.

پیدایش نمای نئوکلاسیک به قرن هجدهم میلادی باز می‌گردد و علت پیدایش این سبک حذف بیش از حد تجملات و از بین بردن افراط در تزئینات در نمای ساختمان‌ها بود. این نوع نما در گذشته جز نماهای ساختار شکنانه و مدرن به حساب می‌آمد اما امروزه این نما جز نماهای کلاسیک به حساب می‌آید؛ با این تفاوت که تزئینات کمتری نسبت به نماهای کلاسیک دارد.

شما کدام نمای ساختمان را می‌پسندید؟

شما کدام نمای ساختمان را می‌پسندید؟

ویژگی‌های سبک نمای نئوکلاسیک

در اصل سبک نئوکلاسیک، ترکیبی از سبک مدرن و سبک کلاسیک می‌باشد که این نوع سبک برای افرادی که نه تجملات سبک کلاسیک را می‌پسندند و نه سادگی و طرح‌های سبک مدرن را می‌پسندند بسیار مناسب می‌باشد که نام‌گذاری آن نیز نشان دهنده‌ی همین ترکیب از دو سبک می‌باشد.

کلمه نئو به معنای جدید و نوین می‌باشد و کلاسیک به معنای همان سبک کلاسیک که برگرفته از معماری رم و یونان باستان است می‌باشد. به تعبیری می‌توان گفت طراحی سبک کلاسیک به روش نوین را سبک نمای نئوکلاسیک می‌گویند.

حال به شرح یکسری از ویژگی‌‌‎های نما به سبک کلاسیک می‌پردازیم:

  1. تزئینات و طرح‌ها در این سبک به شکل حاشیه‌ای می‌باشد و این حاشیه‌ها به صورت خط‌های عمودی و افقی می‌باشند و خبری از گل‌های تزئینی برجسته در این سبک نمی‌باشد.
  2. سقف این نوع سبک در نما مسطح می‌باشد و از گنبد استفاده نمی‌شود.
  3. رنگ پس زمینه روشن و ترکیب با رنگ‌های تیره
  4. عدم پرداخت به جزئیات و تزئینات بیش از حد و رعایت سادگی
  5. استفاده از شیشه‌های بزرگتر و بیشتر نسبت به سبک کلاسیک
  6. عدم استفاده از ستون‌های زیاد و استفاده کردن از چند ستون هم ارتفاع با ساختمان
  7. هماهنگ طراحی کردن درها و پنجره‌ها
  8. طراحی کردن سردرهای بزرگ
  9. تقارن در این سبک وجود دارد اما خیلی محدود می‌باشد (در حد نمای کلاسیک تقارن رعایت نمی‌شود)
  10. عدم پیچیدگی در طرح‌ها (دارای ظاهری بسیار ساده، روان و واضح)

انواع رنگ و مصالح در نمای نئوکلاسیک

در نمای نئوکلاسیک محدودیت سبک کلاسیک در استفاده از مصالح و رنگ‌ها را تا آن حد نداریم اما همچنان به اندازه‌ی سبک مدرن در استفاده از رنگ و مصالح آزادانه نمی‌توانیم انتخاب کنیم.

مثلا در سبک کلاسیک که همان سبک رومی می‌شود، ما از مصالحی مانند فلز یا چوب استفاده نمی‌کنیم. اما در طراحی نما به سبک نئوکلاسیک ما آزاد به استفاده از مصالحی همچون سنگ، شیشه، بتن، چوب، فلز و… هستیم اما زیاده‌روی در استفاده از این مصالح نباید صورت بگیرد.

در رابطه با رنگی که در این سبک از طراحی نما به کار می‌رود باید گفت که پس زمینه رنگ‌ها همان رنگ روشن است که شامل رنگ‌های شیری، کرم، سفید و.. می‌شود. اما در جزئیات و رنگ‌های فرعی از رنگ‌هایی مثل مشکی، قهوه‌ای تیره و… استفاده می‌شود.

هزینه اجرای نمای نئوکلاسیک

در رابطه با هزینه‌ی اجرای نما به این سبک باید گفت که اجرای این سبک نما ارزان قیمت و در حد نمای مدرن نمی‌باشد. اما  به اندازه‌ی اجرای نمای کلاسیک هم گران قیمت نمی‌باشد اما به نسبت شیک بودن چنین نمایی ارزش هزینه کردن را دارد.

همچنین باید توجه داشت که هزینه‌ی اجرای این نما بستگی به مصالح و کیفیتی که دارند نیز بستگی دارد و نمی‌توان قیمتی دقیق از این نما به اشتراک گذاشت. ولی اگر شما برای ملکتان نیاز به یک برآورد دقیق قیمتی دارید، می‌توانید با کارشناسان مجموعه ما مشورت کنید تا هزینه‌ی دقیق اجرای نما متناسب با ابعاد ملک شما و مصالح انتخابی شما و همچنین میزان پیچیدگی در طرح انتخابی شما را برای شما برآورد کنند.

سؤالات خود در زمینه مصالح مناسب نمای نئوکلاسیک را از کارشناسان ما بپرسید

راه‌های تشخیص نمای نئوکلاسیک

راه‌های تشخیص نمای نئوکلاسیک از مدرن بسیار ساده و تفاوت آن‌ها بسیار فاحش است. اما در رابطه با تشخیص نمای نئوکلاسیک و کلاسیک برخی افراد که اطلاعات کافی ندارند، دچار مشکل می‌شوند. اما برخی المان‌هایی جهت تشخیص این دو سبک (کلاسیک و نئوکلاسیک) وجود دارد که شامل موارد زیر می‌باشد:

  1. در سبک کلاسیک تزئینات بسیار زیاد می‌باشد و این تزئینات به شکل گل و بوته می‌باشد که در سبک نئوکلاسیک به این صورت نیست و تزئینات در خط و خطوطی که به شکل شیار در بدنه ظاهر می‌شوند، خلاصه می‌شود.
  2. در رابطه با رنگ باید بدانید که در سبک کلاسیک رنگ‌ها غالبا روشن می‌باشند اما در سبک نئوکلاسیک از رنگ‌های فرعی تیره نیز استفاده می‌شود.
  3. در رابطه با تفاوت مصالح کاربردی در این دو سبک، در سبک کلاسیک محدودیت استفاده از مصالح نوین داریم و غالبا مصالح کاربردی سنگ و سیمان و گچ و.. می‌باشد اما در طراحی نما به سبک کلاسیک این محدودیت از بین رفته و از مصالحی همچون فلز، چوب و… استفاده می‌شود.
  4. در نمای کلاسیک همه‌ی المان‌ها به صورت قرینه می‌باشد اما در سبک نئوکلاسیک تقارن کمتر می‌باشد.
  5. ستون‌هایی که در سبک نئوکلاسیک به کار می‌رود بلند و هم ارتفاع با ساختمان می‌باشد و تعداد کمی ستون دارد اما در سبک کلاسیک ستون‌ها کوچک‌تر و تعداد زیادتر می‌باشد.
  6. در رابطه با مقدار شیشه‌ی مصرفی در این دو طرح باید گفت که حجم مصرفی شیشه در سبک نئوکلاسیک بیشتر از سبک کلاسیک می‌باشد.

تفاوت نمای نئوکلاسیک با نمای سبک مدرن و کلاسیک

شناخت این سبک‌ها و تشخیص تفاوت بین آ‌ن‌ها به شما کمک می‌کند که راحت‌تر به سبک مورد نظر خود دست یابید و همچنین می‌فهمید که سلیقه‌ی شما چیست و از همین رو نمای ساختمان شما بیشتر به دل شما می‌نشیند تا زمانی که بدون آگاهی یک سبکی را برای نمای خود انتخاب می‌کنید.

تفاوتی که این سبک ها دارند شامل تفاوت در هزینه، تفاوت در متریال، تفاوت در رنگ و… می‌باشد. حال اینجا به تفاوت سبک مدرن و نئوکلاسیک می‌پردازیم:

در سبک مدرن، رنگ‌هایی که استفاده می‌شود، محدودیتی ندارند اما در سبک نئوکلاسیک رنگ‌هایی که استفاده می‌شود غالبا با پس زمینه‌ی روشن می‌باشد که ترکیب شده با رنگ‌های تیره هستند.

از نظر تفاوت در متریال لازم به ذکر است که در سبک‌ مدرن از متریال نوین و جدید مانند کامپوزیت، فلز، شیشه و سمنت برد، جی اف آر سی و… استفاده می‌شود. اما در نمای نئوکلاسیک باز هم کمی محدودیت وجود دارد و این مصالح چوب، فلز و… می‌باشند.

تفاوت هزینه‌‌ی این دو سبک به این شکل است که هزینه‌ی اجرای نمای نئوکلاسیک بالاتر از هزینه نمای مدرن می‌باشد که دلیل آن در مطالب بالا ذکر شده است.

یکی دیگر از تفاوت‌های ظاهری این دو سبک این است که سبک مدرن یک سبک اسپورت اما در عین حال زیباست، اما سبک نئوکلاسیک یک سبک شکیل و تجملاتی‌تر می‌باشد.

نتیجه گیری

نمای ساختمان‌ها سبک‌های مختلفی دارند که هر کدام از این سبک‌ها در متریال، رنگ، هزینه و… تفاوت‌هایی دارند که در بالا به توضیح آن‌ها پرداختیم.

البته که باید این را هم در نظر داشت که اجرای هر سبک نما باید در منطقه‌ی مناسب و متناسب با آب و هوای سازگار آن ناحیه باشد تا دوام و ماندگاری نما هم افزایش پیدا کند.

اما نمای نئوکلاسیک را، در صورتی که طراح شما خبره و حرفه‌ای باشد می‌تواند در هر منطقه متناسب با همان آب و هوا و اقلیم با مصالح مناسب برای شما اجرا کند.

اما باید بدانید که هر شهر و منطقه متناسب با مصالح در دسترس، فرهنگ و آب و هوا، مذهب و نوع اجتماعی که در آن قرار دارند و همچنین دیگر شرایطی که باید لحاظ شوند، محدودیت در استفاده از مصالح دارند و باید رعایت کنند که از هر متریال چند درصد در نمای ساختمانشان استفاده می‌کنند.

نمونه نمای نئوکلاسیک

عکسی که در زیر می‌بینید یک نمونه عکس از نما به سبک نئوکلاسیک می‌باشد. همان‌طور که مشاهده می‌کنید بدنه‌ی این نما کار شده با متریال از جنس سنگ می‌باشد که ترکیب شده است با نرده‌های فلزی مشکی که نشان‌دهنده‌ی متریال نوین و جدید می‌باشد.

تزئینات این بنا خلاصه شده در یک سری شیارهای عمودی و افقی می‌باشد. همچنین سر در این ساختمان چوبی می‌باشد که این نشانه‌ها همه نمایانگر طراحی نما به سبک نئوکلاسیک می‌باشد. همچنین سقف ساختمان مسطح می‌باشد.

نمونه نمای نئوکلاسیک

نمونه نمای نئوکلاسیک

عکسی که در زیر مشاهده می‌کنید نمونه‌ی دیگری از نما به سبک نئوکلاسیک می‌باشد که همان‌طور که مشاهده می‌کنید تزئینات به صورت یک سری شیار می‌باشد.

نرده‌های ساختمان به صورت فلز مشکی کار شده است. همچنین رنگ زمینه‌ی ساختمان روشن می‌باشد و پنجره‌هایی که استفاده شده در این نما بزرگ و قدی می‌باشد و استفاده از شیشه در نما زیاد است.

از طرف دیگر، هماهنگی و هارمونی بین در و پنجره‌ها رعایت شده است و سقف ساختمان نیز مسطح می‌باشد.

نمونه نمای نئوکلاسیک

سوالات متداول

آیا سبک نمای نئوکلاسیک مانند نمای مدرن پرطرفدار است؟

به علت استفاده از المان‌های مدرن در این سبک نما، افراد بیشتری به این نما علاقه دارند اما به هر حال طرفداران نمای مدرن بسیار بیشتر از نمای نئوکلاسیک هستند.

آیا سرعت اجرای نمای نئوکلاسیک نسبت به نمای کلاسیک بیشتر است؟

به دلیل استفاده از المان‌های سبک مدرن و سادگی بیشتری که سبک نئوکلاسیک دارد، اجرای این نما، ساده‌تر و با سرعت بالاتری انجام می‌شود.

آیا محدودیت یا ممنوعیتی برای اجرای نمای نئوکلاسیک وجود دارد؟

اگرچه این سبک نما نسبت به نمای کلاسیک ساده‌تر است و از نظر ظاهری شباهت کمتری به نمای کلاسیک دارد، اما ممکن است در برخی از شهرها با سبک نمای موجود و اصیل آن منطقه همخوانی نداشته باشد.

ارتباط از طریق واتساپ

لطفا شماره تماس خود را وارد نمایید

ساعت تماس

با کارشناسان ما تماس بگیرید

031-35123

نمونه کارهای طراحی نمای نئوکلاسیک

نتیجه‌ای پیدا نشد.

مطالب مرتبط

keyboard_arrow_up