طراحی داخلی مینیمال

در اصل هدف از طراحی داخلی بهبود عملکرد فیزیکی و روانی است یا به زبان ساده ایجاد فضایی سرشار از آرامش و راحتی برای افراد استفاده کننده از آن فضاست.

در واقع طراحی داخلی از ترکیب هنر و دانش فنی به وجود می‌آید و این ترکیب شامل ابزار، رنگ و … است.

در طراحی داخلی مینیمال باید در نظر داشته باشید که فقط زیبایی فضا ملاک نیست و شما باید در نظر داشته باشید که موازی با زیبایی فضا نیز به همان قدر فضای شما کارآمد باشد و زیبایی مانع عملکرد فضای شما نشود.

مورد دیگری که شما باید در طراحی داخلی فضا به آن توجه داشته باشید، رعایت ضوابط و سلیقه‌ی کارفرما می‌باشد، به صورتی که شما نباید فقط به ضوابط توجه داشته باشید و باید موازی با همان ضوابط سلیقه و نظر کارفرما را نیز در نظر داشته باشید و متناسب با آن طراحی کنید تا بتوانید فضایی خلق کنید که نهایت رفاه و آرامش را برای کارفرما به وجود آورید.

طراحی داخلی، سبک‌ها و انواع مختلفی دارد که شما می‌توانید متناسب با سلیقه و همچنان بودجه و هزینه‌ای که می‌خواهید انجام دهید، سبک مورد نظر خود را انتخاب کنید.

حال برای انتخاب سبک مناسب برای فضای داخلی خود باید به موارد مختلفی دقت کنید، از جمله هزینه‌ای که قرار است مصرف شود، سلیقه‌ی اشخاص مصرف کننده از فضا، متراژ فضاهای شما و… از مواردی هستند که باید حتما زمان طراحی داخلی به آن دقت کنید.

حال سبکی که در این مقاله به توضیح آن می‌پردازیم سبک طراحی داخلی مینیمال می‌باشد.

طراحی داخلی مینیمال

ویژگی‌های طراحی داخلی مینیمال

با توجه به افزایش روز افزون قیمت مصالح و وسایل منازل، مردم بیشتر به سادگی و عدم مصرف گرایی روی آورده‌اند و از همین رو سبک معماری و طراحی داخلی مینیمال در بین مردم از محبوبیت زیادی برخوردار است و طرفداران زیادی نیز دارد.

طراحی داخلی مینیمال یک سبک است که از ساده‌گرایی پیروی می‌کند و مخالف هرگونه مصرف‌گرایی می‌باشد، زیرا این سبک به فضای شما آرامش و راحتی را منتقل می‌کند و در اصل به دور از شلوغی و تجملات و… می‌باشد.

از مهمترین ویژگی‌هایی که این سبک دارد عملکرد گرا بودن می‌باشد که در طراحی داخلی به این روش است که نهایت استفاده را از فضا می‌کنند و از قرار دادن هرگونه دیوار و جدا کننده‌ی بیهوده‌ای در فضا امتناع می‌شود.

در رابطه با وسایلی که در این سبک استفاده می‌شود باید گفت که تمام وسایل کاربردی می‌باشد و هیچ گونه وسیله‌ای از بابت تزئینات که قابلیت استفاده نداشته باشد در این سبک استفاده نمی‌شود یعنی کلیه‌ی وسایل بلا استفاده در این فضا از بین می‌رود و حذف می‌شود.

در سبک طراحی داخلی مینیمال تمامی دیوارها ساده و به صورت خطی صاف در فضا نمایش داده می‌شود (منظور این است که اصولا در سبک مینیمال از دیوارهای منحنی و کج استفاده نمی‌شود و دیوارها به صورت نود درجه در فضا می‌باشند) و هیچ گونه تزئیناتی روی دیوارها وجود ندارد و در بیشتر مواقع دیوارها به صورت سفید رنگ می‌باشد و تا حد ممکن از تک رنگ و یا نهایت دو الی سه رنگ در فضا استفاده می‌شود.

نور در طراحی داخلی مینیمال

در سبک طراحی داخلی مینیمال نیز روشنایی بسیار حائز اهمیت می‌باشد و تا حد ممکن از نور طبیعی استفاده اما به نور مصنوعی نیز در این سبک مانند دیگر سبک‌ها اهمیت داده می‌شود و نورپردازی باید به شکل اصولی و مناسب انجام شود زیرا در فضای داخلی ساختمان ها فقط وجود نور طبیعی کافی نیست چون ما در تمامی ساعت های روز نور طبیعی نداریم پس استفاده از نور های مصنوعی در ساعاتی الزامی می‌باشد.

سؤالات خود در زمینه طراحی داخلی مینیمال را از کارشناسان ما بپرسید

مقایسه سبک مدرن و مینیمال

در مواردی بعضی از افراد، سبک طراحی داخلی مینیمال و سبک طراحی داخلی مدرن با یکدیگر به اشتباه یکی می‌دانند و تشخیص این دو سبک از یک دیگر برای افراد مشکل می‌باشد اما شما باید بدانید که با دانستن برخی از ویژگی‌های این دو سبک می‌توانید سبک مینیمال و سبک مدرن را از یکدیگر تشخیص دهید.

در مرحله‌ی اول برای تشخیص این دو سبک از یکدیگر، باید یک پیش زمینه از هردوی آن‌ها داشته باشید که در ادامه به آن می‌پردازیم.

در رابطه با سبک مدرن لازم به ذکر است که این سبک از قاعده و قانون ثابتی پیروی نمی‌کند و همان‌طور که از اسم آن مشخص است، مدرن یعنی جدید و نوین، که این ایده‌ها، وسایل و طرح‌ها، روز به روز در حال تغییر می‌باشد و با به وجود آمدن عناصر جدید و به روز شدن، نیز سبک مدرن به روز رسانی می‌شود و تغییر می‌کند.

پس دانستیم که سبک مدرن همواره در حال تغییر و بروز رسانی می‌باشد.

تفاوت طراحی داخلی مینیمال و مدرن

اما در رابطه با سبک طراحی داخلی مینیمال باید بدانید که این سبک از قاعده و قوانین ثابتی پیروی می‌کند و در گذشت زمان نیز قواعد آن یکسان می‌باشد، حال با وجود مطالب گفته شده به بیان تفاوت‌های آن‌ها و مقایسه‌ی این دو سبک می‌پردازیم.

در سبک مدرن شما می‌توانید ایده‌های جسورانه و تابو شکنانه را چاشنی طرح خود کنید و از آن استفاده کنید.

از دیگر ویژگی‌های سبک مدرن استفاده از انواع تنالیه‌ی رنگی می‌باشد و حتی لازم به استفاده از رنگ‌های مکمل و رنگ‌هایی که در یک تنالیته باشند نیست . تضاد رنگی نیز می‌تواند از ویژگی‌های این طرح و سبک باشد.

اما در سبک طراحی داخلی مینیمال مطلقا از رنگ‌های خنثی استفاده می‌شود اما در سبک مدرن از رنگ‌های ترند و مد روز استفاده می‌شود که در هر دوره‌ای متفاوت است.

این تفاسیر در وسایل و اجزا هم نیز صدق می‌کند زیرا در سبک مدرن از وسایل نوین و جدید استفاده می‌شود اما ملاک استفاده از وسایل در سبک مینیمال، ساده بودن و بدون تزئینات بودن آن است.

حال در رابطه با تزئینات در این دو سبک لازم به ذکر است کلا سبک مدرن و زیر مجموعه‌های آن مانند سبک مینیمال تزئینات زیادی ندارند اما گاها می‌توان در سبک مدرن تزئینات بسیار کم و سبک دید اما بیشتر وسایل استفاده شده در آن فضاها کاربردی می‌باشد اما در سبک مینیمال صد در صد وسایل کاربردی می‌باشد و چیزی به اسم وسیله‌ی تزئینی وجود ندارد و همان‌طور که گفته شد این سبک عملکردگرا می‌باشد و وسایل همه کاربردی می‌باشد.

سبک طراحی داخلی مینیمال

پس نتیجه می‌گیریم در سبک های مدرن و جدید تزئینات جایی ندارد مگر خیلی کم و گاها به اندازه اما همان‌طور که از اسم مینیمال (حداقل) مشخص است در این سبک همه چیز در ساده‌ترین حالت ممکن است.

در سبک طراحی داخلی مینیمال دیوارها اصلا نقش و نگار و گچ بری ندارند، از کاغذ دیواری استفاده نمی‌شود و همچنین سقف‌ها دارای نقش و نگار نیست، در طراحی کابینت‌های آشپزخانه حتی دستگیره ندارند و به صورت جکی و مخفی می‌باشد و تا حد امکان از هرگونه وسیله‌ی اضافی پرهیز می‌کنند.

اما در سبک مدرن در این حد زیاده روی در سادگی وجود ندارد، گاها کابینت‌ها دستگیره دارند، تزئینات هرچند کم اما دیده می‌شود، از کاغذ دیواری ها با طرح‌های سبک و ملیح استفاده می‌شود‌.

اگر بخواهیم به تفاوت رنگ بین این دو سبک بپردازیم اولین چیزی که به چشم می‌آید که شباهت بین این دو سبک نیز هست استفاده از رنگ خنثی می‌باشد و به تعبیری یکی از مشخصه‌های رنگی سبک‌های مدرن و مینیمال استفاده از رنگ‌های خنثی می‌باشد.

اما تفاوت‌هایی نیز در استفاده از رنگ نیز دارند که این تفاوت این است که در سبک‌ مینیمال تنها رنگ‌هایی که دیده می‌شود رنگ‌های خنثی مانند طوسی، سفید و گاهی ترکیب با مشکی و … می‌باشد.

اما در سبک مدرن گاها کنتراست و تضاد در بین رنگ‌ها ایجاد می‌کنند اما زیاده روی در آن جایی ندارد و همچنان بیس و پس زمینه رنگ در سبک مدرن همچنان همان رنگ‌های خنثی و بیشتر سفید می‌باشد اما به این صورت است که با دیگر رنگ‌ها ترکیب می‌شوند که این رنگ‌ها حتی می‌تواند شامل رنگ‌های تند و زننده نیز باشد.

از دیگر مواردی که می‌توان به تفاوت و مقایسه‌ی این دو سبک با یکدیگر بپردازیم، مصالح و متریال مورد استفاده در این دو سبک می‌باشد که شباهتی که وجود دارد این است که تا حدودی هر دو سبک از مصالح به روز و جدید استفاده می‌کنند اما استفاده از فلز اصولا در سبک مینیمال به چشم نمی‌خورد مگر خیلی کم و محدود اما در سبک مدرن شما مجاز به استفاده از این متریال می‌باشد یا در مصرف چوب در سبک مدرن محدودیتی ندارید اما در سبک طراحی داخلی مینیمال تا حد کمی نیز چوب به چشم می‌خورد.

حال اگر بخواهم از این دو سبک به صورت انتقاد گونه صحبت کنیم به این صورت است که در کل سبک مینیمال از بابت سادگی و محدودیت‌های بسیاری که دارد، منتقدین زیادی دارد که می‌گویند این سبک به شدت بی روح است و جریان و گرمای زندگی در آن وجود ندارد. اما باید در نظر داشت که انتخاب سبک‌ها کاملا بسته به سلیقه‌ و نیاز افراد متفاوت می‌باشد.

لازم به ذکر است سبک مینیمال در کنار منتقدینی که دارد طرفداران بسیاری هم دارد و آن‌ها اعتقاد دارند که خلوتی و سادگی این سبک القا کننده‌ی حس آرامش و راحتی می‌باشد و مهمترین ویژگی آن صرفه‌ی اقتصادی این سبک می‌باشد که نیازی به وسایل لوکس و گران قیمت نیست اما در مواردی که شما نیاز به استفاده به وسیله‌های بیشتر و همچنین تزئینات بیشتر در منزل و فضاهای خود داشته باشید می‌توانید سبک مدرن را که از محدودیت کمتری نیز برخوردار است استفاده کنید.

طراحی داخلی مینیمال اتاق

ویژگی‌های سبک طراحی داخلی مینیمال

  1. سادگی بیش از حد وسایل، چیدمان و طراحی
  2. نظم و ترتیب
  3. فقط استفاده‌ از رنگ‌های خنثی
  4. عدم استفاده از هیچ‌گونه وسایل تزئینی
  5. عدم مشاهده‌ی طرحی از جهت زیبایی
  6. تمامی وسایل کاربردی است
  7. یک سبک عملکردگرا است
  8. پلان به صورت باز طراحی می‌شود
  9. حذف دیوارها و فضاها تا حد ممکن و استاندارد
  10. دسترسی راحت به فضاها در طراحی پلان
  11. پرهیز از بیهودگی

رنگ در سبک طراحی داخلی مینیمال

همان‌طور که در مطالب قبلی به آن اشاره کردیم، مطلقا از رنگ‌های خنثی و روشن در سبک طراحی داخلی مینیمال استفاده می‌شود و هرگونه تضاد، کنتراست و زیاده روی در این سبک ممنوع می‌باشد.

رنگ در طراحی داخلی مینیمال

رنگ در سبک طراحی داخلی مینیمال به این صورت است که از رنگ سفید به عنوان بیس در این سبک استفاده می‌شود و ار رنگ‌های طوسی و مشکی به عنوان مکمل و کامل کننده‌ی فضاها استفاده می‌شود.

انواع مصالح سبک مینیمال

بهتر است که در این سبک بگوییم استفاده از چه مصالحی ممنوع می‌باشد، مثلا در این سبک از چوب استفاده می‌شود اما از چوب‌های تراشکاری شده و یا کنده کاری شده تحت هیچ شرایطی استفاده نمی‌شود.

یا به عنوان مثال شاید از فلز در لوستر و موارد الزام استفاده شود اما جز مصالحی نیست که به طور روال از آن استفاده شود.

برای دیوارها اصولا از مصالحی استفاده می‌شود که بدون هیچ‌گونه طرح و یا مدلی باشد مثلا از کاغذ دیواری در این سبک استفاده نمی‌شود مگر در موارد خاص و کم که همان هم به صورت بدون طرح و سفید ساده می‌باشد.

انواع طراحی داخلی مینیمال

در رابطه با استفاده از چوب در این سبک به این شکل است که از چوب با استفاده از روکش سفید و بدون استفاده از دستگیره و چوب استفاده می‌شود.

نتیجه گیری

با توجه به مطالب گفته شده در بالا، دانستیم که برخی از سبک‌ها از بابت برخی از شباهت‌ها و شاخصه‌های یکسانی که با یکدیگر دارند، با یکدیگر به اشتباه یکی دانسته می‌شوند اما با دانستن برخی از ویژگی‌های شاخص هر سبک و دانستن تفاوت‌ها باعث می‌شود که به راحتی سبک‌ها را از یکدیگر تشخیص دهید.

حال با توجه به مطالب گفته در بالا هم با سبک طراحی داخلی مینیمال آشنا شدید و هم با تفاوت بین آن‌ها آشنا می‌شوید و به راحتی این دو سبک را از یکدیگر تشخیص می‌دهید.

شما در مرحله بعدی و پس از شناخت انواع سبک‌ها، می‌توانید متناسب با سلیقه، بودجه و نیازتان سبک مورد نظر را انتخاب و اجرا کنید.

سوالات متداول

تفاوت سبک مدرن و مینیمال در طراحی داخلی چیست؟

سبک مدرن همیشه در حال تغییر و بروزرسانی است و از قاعده و قانون خاصی پیروی نمی کند اما سبک طراحی داخلی مینیمال از قاعده و قانون پیروی می کند و تقریبا همیشه ثابت است.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

در سبک طراحی داخلی مینیمال استفاده از نور طبیعی کافیست؟

خیر. چون در تمامی ساعات روز نور طبیعی نداریم پس استفاده از نورهای مصنوعی در ساعاتی الزامی می باشد.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

مشخصه اصلی سبک طراحی داخلی مینیمال چیست؟

ساده گرایی و پرهیز از هرگونه مصرف گرایی، ویژگی اصلی سبک طراحی مینیمال است.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

لطفا به این مطلب رأی دهید

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

ارتباط از طریق واتساپ

لطفا شماره تماس خود را وارد نمایید

ساعت تماس

با کارشناسان ما تماس بگیرید

031-35123

keyboard_arrow_up
اشتراک گذاری با