تفاوت سبک مدرن و کلاسیک در طراحی نما
شما برای طراحی نمای ساختمان بین دو سبک مدرن و کلاسیک کدام را انتخاب میکنید؟
در گذشته، توجه چندانی به نماهای ساختمان نمیکردند و اصولا به صورت تمام آجر آن را اجرا میکردند. اما به مرور زمان توجه ویژهای به اجرا و طراحی نماها شد که هم در فروش ساختمانها خیلی تاثیر داشت و هم در زیبایی شهر تاثیرگذار بود و باعث زیباتر شدن منظر شهری شد.
ظاهر و نمای ساختمان یکی از مهمترین بخشهای ساختمان است که در جذب و جلب توجه کارفرما و مشتری بسیار تاثیرگذار است. زیرا در اولین مرحله، اولین چیزی که به چشم میخورد ظاهر یا همان نمای ساختمان است.
حال برای اینکه شما نمایی داشته باشید که بتواند تاثیرگذار باشد باید مواردی را رعایت کنید که این عوامل شامل جنس مصالحی که استفاده میشود (البته بستگی به آب و هوای منطقه نیز دارد)، رنگ مصالح و… میباشد.
اگر به طور کلی بخواهیم به مصالح بپردازیم، عمده مصالحی که در نمای ساختمانها تا به الان استفاده میشده، آجر بوده اما امروزه آجر را با دیگر مصالحی همچون سنگ، چوب و غیره ترکیب میکنند و نتیجه مطلوبی هم دارد.
حال از زمانی که توجه به نماها و ظاهر ساختمانها اهمیت پیدا کرد روز به روز مدلهای زیادی نیز به وجود آمد و به تنوع آنها افزوده و از این رو سبکها به وجود آمد. این سبکهای مدرن و کلاسیک و … از نظر ظاهری، اقتصادی، متریال و… با یکدیگر تفاوت دارند که شما میتوانید با توجه به بودجه مورد نظر و سلیقهتان سبک مورد نظرتان را انتخاب و اجرا کنید.
تفاوت معماری مدرن و کلاسیک در نما
در کل سبک معماری مدرن و کلاسیک با یکدیگر تفاوت فاحشی دارند و کاملا قابل تشخیص از یکدیگر هستند. به صورتی که حتی اگر یک فرد مبتدی این دو نما را کنار یکدیگر ببیند، متوجه تفاوت این دو سبک از یکدیگر میشود.
اگر بخواهیم به طور جزئی این تفاوتها را بررسی کنیم شامل موارد زیر میشود:
- نمای مدرن و کلاسیک در متریالی که در اجرای آنها استفاده میشود تفاوت دارند. مثلا در نمای کلاسیک عمده مصالحی که استفاده میشود سنگ است و در نمای مدرن عمده مصالح آجر با ترکیب دیگر مصالحی مانند چوب و مقدار محدودی سنگ میباشد. همچنین در سبک مدرن استفاده از چندین مصالح باب میباشد اما در سبک کلاسیک بیشتر نما به صورت تک مصالحی اجرا میگردد.
البته که باید در نظر داشته باشید که بهترین حالت انتخاب برای نماها استفاده از مصالح بومی آن منطقه که یعنی مصالح موجود در همان منطقه میباشد، است مثلا مصالحی که در سبک مدرن استفاده میشود شامل، فولاد، شیشه، بتن، مصالح مدرن (متریال نوین)، رنگ و نورهای نئون، عدم استفاده از تنوع مصالح، مونولیت، فایبر سمنت برد، چوب، سنگ، آجر و… میباشد. - از دیگر تفاوتهایی که بین دو سبک مدرن و کلاسیک وجود دارد رنگ آنها میباشد که در انتخاب رنگ در نمای مدرن محدودیتی وجود ندارد و بیشتر از رنگهای قهوهای، آجری، کرمی و… استفاده میشود و در این سبک مانند مصالحی که به صورت چند آیتمی استفاده میشود، رنگها نیز با یکدیگر ترکیب میشود و از چند رنگ در یک بدنه نما استفاده میکنند. اما در سبک کلاسیک اصولا از رنگهای روشن مانند کرم، شیری، طلایی، سفید و… استفاده میشود که اجرای نمای آن به صورت تک رنگ نیز میباشد.
- از نظر تزئیناتی دو سبک طراحی نمای مدرن و کلاسیک با یکدیگر تفاوت دارند. به صورتی که کلا سبک مدرن عملکرد گرا میباشد که یعنی فقط به کارایی و کاربرد اجزای مورد استفاده توجه میشود. اما در سبک کلاسیک بدون توجه به کارایی اجزا و المانها از تزئینات استفاده میکنند که شامل سر ستونها و نقش و نگارهای روی بدنه میباشد.
- از دیگر تفاوت بین دو سبک نمای مدرن و کلاسیک، تفاوت در هزینه میباشد که از نظر اقتصادی اجرای نمای مدرن به نسبت هزینهی معقولتری نسبت به نما با سبک کلاسیک دارد. از این جهت که سنگ گرانتر از آجر و دیگر مصالح میباشد.
- از دیگر تفاوتهایی که برای این دو سبک میتوان به آن اشاره کرد، تفاوت در اجرای این دو سبک نما است که در اجرای سبک کلاسیک دو روش وجود دارد که یکی اجرای نما در محل ساختمان است و دیگر روش، به صورت قطعههای کوچک به طور پیش ساخته در کارخانه و اجرا در محل ساختمان میباشد. البته این روش خود دشواریهایی مانند حمل و نقل قطعات را به همراه دارد، اما اجرای نمای مدرن به روش ساخت و اجرا در همان محل ساختمان است.
- همچنین در سبک مدرن از تکنولوژی جدید و به روز استفاده میشود اما سبک کلاسیک از یک سری قواعد یکسان پیروی میکند که مصالح و مدلها و فرمهایی که جدید و به روز به بازار عرضه میشوند، در آن تاثیری ندارد.
سؤالات خود در زمینه سبکهای مدرن و کلاسیک را از کارشناسان ما بپرسید
اصول طراحی نمای مدرن
سبک مدرن در اصل با به وجود آمدن انقلاب صنعتی به وجود آمد و قوانین و قاعدههای سبکهای قبلی را زیرپا گذاشت و سبک و شیوههای جدیدی را در صنعت طراحی به وجود آورد و حتی در بعضی موارد هنجار شکنی نیز میکرد.
همانطور که گفته شد در سبک مدرن یک سبک عملکرد گرا میباشد که یعنی نیاز و کاربری فضاها در اولویت قرار دارد و به تزئینات توجه چندانی نمیشود. همچنین در اجرای نمای مدرن باید توجه داشت که نباید در تزئینات زیادهروی کرد و تزئینات باید معقول باشد و المانها به صورت پراکنده و شلوغ نباشند و در بهترین حالت باید از یک الگوی خاصی پیروی کند.
از دیگر ویژگیهای طراحی نمای مدرن این است که اجزای مختلف نما مانند طرح و ترکیب عناصر، رنگها، مصالح و… باید با یکدیگر هارمونی و هماهنگی داشته باشند. همچنین باید توجه داشت که برای طراحی نما باید یک نورپردازی بی نقص در نظر گرفته شود و اگر این کار به صورت حرفهای طراحی شود به شدت در زیبایی نمای شما تاثیر دارد.
همچنین در نمای مدرن کمتر خطوط منحنی به چشم میخورد و غالبا خطوط به صورت عمودی و افقی هستند و خط صاف هستند.
از دیگر مواردی که میتوان در اصول نمای مدرن به آن اشاره کرد، نمای صاف، تا حد ممکن بدون تزئین، استفاده از کرتین وال، استفاده از فرمهای شکسته در برخی موارد، تزئینات گوشوارهای و… میباشد.
اصول طراحی نمای کلاسیک
همانطور که در مطالب بالا اشاره کردیم، اجرای این سبک در نما بسیار هزینهبر و دشوار است که گاها این نما به صورت قطعه قطعه در کارخانه ساخته میشود و بعد در محل نصب میشود. این موضوع خود دشواریهایی از بابت حمل این قطعهها به همراه دارد و در استفاده از مصالح محدودیت دارد و مصالحی که استفاده میشود سنگ، گچ و سیمان میباشد. همچنین از دیگر ویژگیهای این نما میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شلوغ و پرکار
- تقارن و نظم در این سبک جز یکی از اصلیترین ویژگیها است.
- جزئیات زیاد
- در برخی از موارد قطعات به صورت پیش ساخته میباشد و در محل نصب میشود.
- استفاده از ستونهای تزئینی
- استفاده از کتیبه
- دارای بافت و تراشکاری
- استفاده از قوس در برخی از موارد
- استفاده از نردههای آهنی در برخی موارد
- استفاده از مجسمههای تزئینی در برخی از موارد
- استفاده از خطوط منحنی و نرم
ترکیب سبک مدرن و کلاسیک
با توجه به مطالب ذکر شده در بالا متوجه شدید که بین دو سبک مدرن و کلاسیک یک دنیا تفاوت و فاصله وجود دارد و هر کدام از آنها از یکسری اصول و قواعد خاصی پیروی میکنند. حال شما فکر کنید که این اصول و قواعد با یکدیگر ترکیب شود و در کل این قواعد بهم بریزد، شاید خیلی وجهه و شکل جالبی نداشته باشد و هر کدام از این سبکها در جایگاه خودشان زیبا و کارآمد باشد.
لازم به ذکر است که علل وجود و پدید آمدن سبکهایی مانند مدرن و کلاسیک یا حتی سبک نئوکلاسیک، پیروی از یکسری اصول، قوانین و قواعد است و در صورتی که از این فرمت و قالب خارج شوند ماهیت و وجود خود را از دست میدهند و از همین بابت است که ترکیب سبک مدرن و کلاسیک با یکدیگر جالب و زیبا نمیباشد.
نتیجه گیری
شناخت سبکهای مدرن و کلاسیک در هر زمینهای میتواند به شما کمک کند که شما با دید بازتری به هر چیزی نگاه کنید و بتوانید در رابطه با انتخاب هر چیزی خیلی راحتتر تصمیمگیری نمایید.
حال شما تصور کنید که این موضوع شناخت را در رابطه با ساختمان خود و طراحی داخلی منزل و یا حتی محل کارتان به کار ببرید. این شناخت باعث میشود که بتوانید آن چیزی را که میخواهید را متناسب با سلیقهی مورد نظرتان انتخاب و در نتیجه آسایش را برای خودتان به وجود آورید.
سوالات متداول
آیا تفاوت سبک مدرن و کلاسیک به راحتی قابل تشخیص است؟
تفاوتهای این دو سبک چه در طراحی نما و چه طراحی داخلی بسیار زیاد است و هر شخصی بدون هیچ اطلاع قبلی هم میتواند این دو سبک را از یکدیگر تشخیص دهد.
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
آیا میتوان از هر دو سبک مدرن و کلاسیک به صورت ترکیبی استفاده کرد؟
از لحاظ ضوابط و اصول طراحی معماری ممنوعیتی برای ترکیب سبکها وجود ندارد اما به دلیل تفاوتهای بسیار زیاد این دو سبک، عملا ترکیب این دو سبک هیچ جذابیت خاصی نداشته و بیهوده است.
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
تفاوت دو سبک طراحی نمای مدرن و کلاسیک در چه مواردی است؟
این دو سبک در بسیاری از موارد با یکدیگر تفاوت دارند. از لحاظ متریال، رنگ، سادگی، نقش و نگار، روش اجرا، هزینه کلی و حتی نورپردازی نیز، این دو سبک تفاوتهای بسیار زیادی با یکدیگر دارند.