تفاوت 2 سبک کلاسیک و نئوکلاسیک در طراحی معماری

تفاوت سبک کلاسیک و نئوکلاسیک

برخی سبک‌ها مانند سبک کلاسیک و نئوکلاسیک به علت داشتن المان‌های مشابه شاید یکی به نظر بیایند، اما اینطور نیست. امروزه در دنیایی زندگی می‌کنیم که تنوع سبک‌ها بسیار بالا می‌باشد. گاها این تنوع بالا باعث می‌شود تشخیص آن‌ها از یکدیگر کمی دشوار و مشکل شود. با این وجود شما با توجه به یکسری مسائل کلیدی می‌توانید سبک‌ها را از یکدیگر تشخیص دهید.

طراحی داخلی کلاسیک - سبک کلاسیک و نئوکلاسیک

شاید بسیاری از مردم که با سبک‌های طراحی معماری آشنایی ندارند و اصول و قواعد آن‌ها را نشناخته و سبک کلاسیک و نئوکلاسیک را به اشتباه یکی بدانند و در تشخیص آن دچار اشتباه شوند. اما اگر به یکسری از اصول و قواعد در این دو سبک دقت کنید، به راحتی می‌توانید این دو سبک را از یک دیگر تشخیص دهید.

 

 

 

 

از جمله مواردی که می‌توان با توجه به آن‌ها به تفاوت سبک کلاسیک و نئوکلاسیک پی برد، دیوارها، کابینت‌ها، متریال و مصالح استفاده شده در فضا، مبلمان و همین‌طور نوع چیدمان وسایل می‌باشد.

اگر بخواهیم موارد بالا را با جزئیات کامل‌تری توضیح بدهیم به این صورت است که منظور از دیوار، نقش و نگارهای روی آن‌ها، مصنوعی یا طبیعی بودن مصالح و دیگر موارد می‌باشد.

طراحی معماری - طراحی داخلی نئوکلاسیک - سبک کلاسیک و نئوکلاسیک

حتی گاهی از نوع طراحی پلان که به صورت باز یا بسته طراحی شده، می‌توان آن‌ها را تشخیص داد. مثلا سبک کلاسیک اصولا به روش پلان بسته طراحی می‌شود و سبک نئوکلاسیک به صورت پلان باز طراحی می‌شود. البته گاهی به صورت ترکیب این دو نوع، طراحی پلان انجام می‌شود و همچنین استثنا در این مورد وجود دارد.

تفاوت در تزئینات سبک کلاسیک و نئوکلاسیک

اگر تفاوت در تزئینات سبک کلاسیک و نئوکلاسیک را بخواهیم بررسی کنیم، می توان گفت که به طور مثال در سبک کلاسیک، روی دیوارها از نقش و نگارها و حاشیه‌های بسیار سنگینی که به صورت گچ بری می‌باشد، استفاده شده است. این نقش و نگارها برگرفته از شاخه و برگ درختان، گل‌ها و در کل برگرفته از گیاهان و طبیعت می‌باشد و در مواردی با یکسری حاشیه ترکیب می‌شود. این تزئینات، گچ بری‌ها و نقش و نگارها تا روی سقف نیز پیشروی دارد.

اما در طرح نئوکلاسیک دیگر آن سنگینی نقش و نگار بر روی دیوارها و سقف‌ها وجود ندارد و تنها یکسری شیارها و قاب بندی‌ها روی دیوارها و سقف‌ها وجود دارد.

یکی دیگر از فضاهایی که سبک کلاسیک و نئوکلاسیک در آن با هم تفاوت دارند، آشپزخانه است. به طور مثال در آشپزخانه روی در کابینت‌ها گل‌های برجسته وجود دارد و اصولا آشپزخانه به صورت مستقل طراحی می‌شود. اما در سبک نئوکلاسیک، درهای کابینت‌های آشپزخانه دیگر تزئین گل ندارد و فقط با یکسری حاشیه‌های سبک تزئین شده است و اصولا آشپزخانه به صورت باز و یا جزیره طراحی می‌شود.

طراحی آشپزخانه کلاسیک - سبک کلاسیک و نئوکلاسیک

در سبک کلاسیک اشیاء تزئینی که در فضا استفاده می‌شود زیاد است اما در سبک نئوکلاسیک کمتر از اشیاء تزئینی استفاده می‌شود. در رابطه با وسایل تزئینی استفاده شده در 2 سبک کلاسیک و نئوکلاسیک، باید گفت که در سبک کلاسیک از وسایل آنتیک و عتیقه استفاده می‌شود، اما در سبک نئوکلاسیک از اشیاء مدرن و نوین نیز استفاده می‌شود.

سؤالات خود در زمینه انواع سبک‌ها را از کارشناسان ما بپرسید

تفاوت در رنگ سبک کلاسیک و نئوکلاسیک

اگر بخواهیم به تفاوت ترکیب رنگ و در کل تنالیته‌ی رنگی در سبک کلاسیک و نئوکلاسیک  بپردازیم، باید گفت که در سبک کلاسیک بیشتر از رنگ‌های گرم و طبیعی استفاده می‌شود مانند رنگ‌های قرمز، قهوه‌ای، طلایی و… می‌باشد.

سبک کلاسیک و نئوکلاسیک

اما در سبک نئوکلاسیک کمی دست ما بازتر می‌شود و انتخاب رنگ‌ها و آن محدودیت در سبک کلاسیک دیگر وجود ندارد، مانند استفاده از رنگ‌های صورتی، آبی کاربنی و کرمی. یا به تعبیر دیگر سبک کلاسیک از رنگ‌های اصیل و شیک استفاده می‌شود اما در سبک نئوکلاسیک از رنگ‌های فانتزی و مدرن می‌باشد.

تفاوت متریال در دو سبک کلاسیک و نئوکلاسیک

حال اگر بخواهیم از تفاوت متریال در سبک کلاسیک و نئوکلاسیک بگوییم، به این صورت است که در سبک کلاسیک از متریال طبیعی استفاده می‌شود مانند چوب گردو و…، اما در سبک نئوکلاسیک از متریال‌ها و مصالح نوین نیز استفاده می‌شود مانند فلز و استیل، پلاستیک، برنج و….

به عنوان جمله‌ی آخر در رابطه با تفاوت‌های سبک کلاسیک و نئوکلاسیک لازم به ذکر است که، در هماهنگ کردن و یا به تعبیر دیگر در ست کردن وسایل در سبک نئوکلاسیک نسبت به سبک کلاسیک راحت‌تر هستید. زیرا  شما دیگر خیلی در رنگ، متریال، تزئینات و قرینگی محدودیت آنچنانی ندارید، اما همچنان شیک بودن و لاکچری بودن خود را حفظ می‌کند. با این تعابیر، پس اگر چیزی ما بین سبک کلاسیک و مدرن مد نظر دارید، بدون شک بهترین انتخاب برای شما سبک نئوکلاسیک می‌باشد.

پس از بررسی دقیق تفاوت‌های دو سبک کلاسیک و نئوکلاسیک، در این بخش قصد داریم به مقایسه دو سبک مدرن و مینیمال بپردازیم.

تفاوت بین سبک مدرن و مینیمال

اگر بخواهیم در ابتدا تعریفی برای این دو سبک داشته باشیم، باید گفت که سبک مدرن در هر زمانی در معرض تغییرات است و هر زمان که وسایل نوینی ابداع شود در این سبک جا دارد. اما سبک مینیمال از اصول خاصی پیروی می‌کند که اصلی‌ترین آن اصول سادگی و پرهیز از تزئینات و وسایل غیرکاربردی می‌باشد.

سبک کلاسیک و نئوکلاسیک

تفاوت بین سبک مینیمال و مدرن مانند تفاوت بین سبک کلاسیک و نئوکلاسیک آنقدر قابل تشخیص و واضح نیست که بتوان به راحتی مشخص کرد که کدام سبک مختص به کدام چیدمان است و به شدت شبیه به یکدیگر هستند اما با این حساب، مواردی نیز وجود دارد که  بتوان آن دو را از هم تشخیص داد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

تفاوت در تزئینات

در رابطه با تزئینات در این دو سبک لازم به ذکر است که سبک مدرن و زیر مجموعه‌های آن مانند سبک مینیمال تزئینات زیادی ندارند. اما گاها می‌توان در سبک مدرن تزئینات بسیار کم و سبک دید اما بیشتر وسایل استفاده شده در آن فضاها کاربردی می‌باشد. اما در سبک مینیمال صد در صد وسایل کاربردی می‌باشد و چیزی به اسم وسیله‌ی تزئینی وجود ندارد.

پس نتیجه می‌گیریم در سبک‌های مدرن و جدید تزئینات جایی ندارد مگر خیلی کم. اما همان‌طور که از اسم مینیمال (حداقل) مشخص است، در این سبک همه چیز در ساده‌ترین حالت ممکن است.

در سبک مینیمال دیوارها اصلا نقش و نگار و گچ بری ندارند، از کاغد دیواری استفاده نمی‌شود، سقف‌ها دارای نقش و نگار نیست، در طراحی کابینت‌های آشپزخانه حتی دستگیره ندارند و به صورت جکی می‌باشد و تا حد امکان از هرگونه وسیله‌ی اضافی پرهیز می‌کنند.

اما در سبک مدرن در این حد زیاده روی در سادگی وجود ندارد، گاها کابینت‌ها دستگیره دارند، تزئینات هرچند کم اما دیده می‌شود، از کاغذ دیواری با طرح‌های سبک و ملیح استفاده می‌شود‌ و…

تفاوت در رنگ

اگر بخواهیم به تفاوت رنگ بین این دو سبک بپردازیم اولین چیزی که به چشم می‌آید رنگ خنثی است. یکی از مشخصه‌های رنگی سبک‌های مدرن استفاده از رنگ‌های خنثی می‌باشد. در سبک‌ مینیمال تنها رنگ‌هایی که دیده می‌شود رنگ‌های خنثی مانند طوسی، سفید و گاهی ترکیب با مشکی و … دیده می‌شود.

اما در سبک مدرن گاها کنتراست بین رنگ‌ها ایجاد می‌کنند اما زیاده روی در آن جایی ندارد و همچنان بیس و پس زمینه رنگ در سبک مدرن همان رنگ‌های خنثی و بیشتر سفید می‌باشد.

تفاوت در متریال

متریالی که در سبک مینیمال استفاده می‌شود مصالح نوین است اما گاها در آن چوب نیز دیده می‌‌شود. اما در اکثر موارد مبل‌ها عاری از فرم‌های چوبی و یا استیل هستند و طراحی مبلمان این سبک به صورت تمام پارچه هستند. اما اگر به مبلمان سبک مدرن بپردازیم فرم‌های باریک و نازک چوبی دیده می‌شود و تزئینات فلزی نیز در این سبک مشاهده می‌کنید.

طراحی داخلی مدرن - سبک کلاسیک و نئوکلاسیک

اگر بخواهیم از این دو سبک به صورت انتقاد گونه بگوییم به صورتی است که در کل سبک مدرن از بابت سادگی بسیاری که دارد، منتقدین زیادی دارد که می‌گویند این سبک به شدت بی روح است و جریان و گرمای زندگی در آن وجود ندارد. اما باید در نظر داشت که انتخاب سبک‌ها کاملا بسته به سلیقه‌ و نیاز افراد متفاوت می‌باشد.

لازم به ذکر است سبک مدرن در کنار منتقدینی که دارد طرفداران بسیاری هم دارد و آن‌ها اعتقاد دارند که خلوتی و سادگی این سبک القا کننده‌ی حس آرامش و راحتی می‌باشد و مهمترین ویژگی آن صرفه‌ی اقتصادی این سبک می‌باشد که نیازی به وسایل لوکس و گران قیمت نیست.

اجرای این سبک‌ها در ایران ممکن است؟

در ایران، در طراحی داخلی، هیچگونه محدودیتی وجود ندارد و شما با خرید یکسری وسایل مرتبط و ست کردن آن‌ها با در و دیوار می‌توان به سبک مورد نظر رسید. پس می‌توان گفت این سبک‌ها در ایران قابل اجرا است؛ مخصوصا سبک مدرن که در ایران طرفداران بسیاری دارد. سبک کلاسیک هم طرفداران خاص خودش را در ایران دارد که البته به دلیل هزینه‌ی بالای اجرایی شدن این سبک، برای افراد کمی محدودیت ایجاد می‌کند.

در رابطه با نمای مدرن و کلاسیک باید گفت که اجرای نمای مدرن برای ساختمان‌های ایران بسیار رایج است اما نمای کلاسیک کمی با محدودیت مواجه است و شهرداری و دیگر سازمان‌های مربوطه با این نوع سبک نما مخالفت دارند.

مثلا در شهری مثل اصفهان که یک شهر فرهنگی و تاریخی است، اجازه‌ی ساخت نمای کلاسیک نمی‌دهند. اما در شهری مثل تهران این نما اجرایی می‌باشد.

نتیجه گیری

با توجه به مطالب بالا دانستیم که برخی از سبک‌ها بسیار به یکدیگر نزدیک هستند و تشخیص آن‌ها از یکدیگر مشکل است. به طور مثال سبک کلاسیک و نئوکلاسیک بسیار با یکدیگر شباهت دارند یا سبک مدرن و مینیمال نیز به همین شکل. اما با کمی مطالعه در مورد سبک‌ها می‌توان با آن‌ها آشنا شد، حال اگر در مواردی باز تشخیص سبک‌ها برای شما مشکل بود می‌توانید از مهندسین مشاور مجموعه ما در این موارد کمک بگیرید تا به مطلوب‌ترین نتیجه در تصمیم‌گیری برای ملک مورد نظرتان برسید.

سوالات متداول

اگر دو سبک کلاسیک و نئوکلاسیک شبیه به همدیگر هستند، پس چه نیازی به ایجاد 2 سبک جداگانه داریم؟

سبک کلاسیک به دلیل استفاده از المان‌های گران قیمت و طرح و نقش‌های پیچیده، طرفداران اندکی دارد و سبک نئوکلاسیک با اضافه کردن المان‌های ساده‌تر، سبک کلاسیک را کمی متعادل‌تر کرده است.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

آیا محدودیت خاصی در استفاده از سبک کلاسیک و نئوکلاسیک وجود دارد؟

از نظر اصولی و ضابطه‌ای هیچ محدودیتی برای این 2 سبک وجود ندارد. اما سبک کلاسیک به دلیل هزینه بالاتر، کاربرد کمتری در طراحی ساختمان‌ها دارد.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

کدامیک از سبک‌های مدرن و مینیمال کاربرد بیشتری دارند؟

سبک مینیمال به دلیل سادگی بیش از حد، مورد پسند اکثریت نیست و افراد خاصی به آن علاقه دارند. به این دلیل سبک مدرن استفاده بیشتری در طراحی ساختمان‌ها دارد.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

4/5 - (1 امتیاز)

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

ارتباط از طریق واتساپ

لطفا شماره تماس خود را وارد نمایید

ساعت تماس

با کارشناسان ما تماس بگیرید

031-35123

keyboard_arrow_up
اشتراک گذاری با