معرفی انواع دیوار

در این نوشته به بررسی انواع دیوار از 3 منظر متفاوت می‌پردازیم. دیوارها وظیفه‌ی جدا کردن فضاها از یکدیگر را دارند و همچنین وظیفه‌ی انتقال بارهای ساختمان به زمین را هم دارند. ساختار دیوارها به صورت یکپارچه، ممتد و محکم می‌باشد. ایمنی بخشیدن به فضا هم، یکی دیگر از وظایف دیوار می‌باشد.

از نظر کلی انواع دیوارها به دو دسته تقسیم می‌شوند:

  1. دیوار داخلی
  2. دیوار خارجی

انواع دیوارها از نظر عملکرد سازه‌ای و ساختار به 3 دسته تقسیم می‌شوند:

  1. دیوار باربر
  2. دیوار غیر باربر
  3. دیوار حائل

انواع دیوارها از نظر جنس و مصالح به این شکل تقسیم بندی می‌شوند:

  1. دیوار آجری
  2. دیوار بتنی
  3. دیوار سنگی
  4. دیوار بلوکی
  5. دیوار با پنل
  6. دیوار چوبی
  7. دیوار هبلکس
  8. دیوار پیش ساخته
  • دیوار آجری: این نوع دیوار از ارزان‌ترین و قابل دسترس‌ترین نوع مصالح ساختمانی (آجر) ساخته می‌شود که اغلب برای ساختن آن از آجر به کمک ملات‌هایی مثل گل، پودر سیمان و… استفاده می‌کنند.

انواع دیوار

  • دیوار سنگی: این دیوار از سنگ که یکی از مصالح طبیعی و از نخستین مصالحی که بشر استفاده کرده، ساخته می‌شود که می‌توان از آن به تنهایی و بدون استفاده از ملات در ساخت دیوار استفاده کرد.
  • دیوار بتنی: این دیوار از بتن‌های پیش ساخته تهیه می‌شود که از آن در دیوارهای داخلی و خارجی استفاده می‌کنند.

انواع دیوار

  • دیوار بلوکی: بلوک‌ها پر کاربردترین مصالح برای ساخت دیوار به شمار می‌آید که در دو نوع پر و توخالی وجود دارند. از این بلوک‌ها عمدتاً در دیوارهای حامل و غیر حامل استفاده می‌شود.
  • پنل‌ها: پنل‌های دیواری گزینه‌ای مناسب برای دکوراسیون داخلی منزل به حساب می‌آیند، وزن سبکی دارند و زیبایی خاصی در منزل به وجود می‌آورند.

انواع دیوار

  • دیوارهای چوبی: در این دیوارها از چوب استفاده می‌شود که از گرم‌ترین و پر انرژی‌ترین متریال‌ها محسوب می‌شود که در دکوراسیون داخلی و نمای ساختمان از آن استفاده می‌کنند.
  • دیوار هبلکس: هبلکس بلوک‌های ساخته شده از نوعی بتن سبک که بتن هوادهی اتوکلاو شده (AAC) نام دارد، می‌باشد که از قرار دادن آن‌ها در کنار یکدیگر با چسب مخصوصی دیوار تشکیل می‌شود که در ساختمان‌ها جایگزینی برای آجر و مصالح قدیمی شده است. از ویژگی‌های این دیوار می‌توان به ضد حریق بودن، عایق بودن و سبک وزن بودن آن اشاره کرد. همچنین این دیوار مقاومت مطلوب و جذب پایین آب را در بر دارد. در واقع هبلکس مخلوطی از سیلیس، سیمان، آهک و پودر آلومینیوم است.
    هبلکس عمدتاً به عنوان دیوار خارجی غیر حامل ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد تا از تبادل حرارتی با فضای خارج جلوگیری کند. همچنین در دیوارهای داخلی و با ضخامت کمتر با توجه به عایق صوت بودن کاربرد دارد. به طور کل دیوار هبلکس را باید در آینده جایگزین تمام دیوارهای حال حاضر دانست.

انواع دیوار

  • دیوار پیش ساخته: در این نوع دیوارها به جای ساختن قطعات سنگین دیوار و بتن در کارخانه‌ها و متصل کردن آن‌ها به هم، ابتدا سازه به صورت شبکه‌های میلگردی که بین آنها لایه‌ای از فوم پلی استایرن قرار گرفته باشد، ساخته می‌شود و در پانل‌هایی سبک در محل احداث بنا به هم متصل می‌شوند.

سؤالات خود در زمینه انواع دیوار را از کارشناسان ما بپرسید

دیوار داخلی

عضوی از ساختمان که فضاها را از یکدیگر جدا می‌کنند و وظیفه تقسیم‌بندی و تشکیل فضاها را بر عهده دارد. اصولا ضخامت دیوارهای داخلی از دیوارهای خارجی کمتر است.

دیوار خارجی

این دیوارها در بخش خارجی ساختمان قرار دارد که مشرف به خیابان، کوچه، حیاط و یا دیوار همسایه می‌باشد. وظیفه‌ی این دیوار محفوظ نگه داشتن فضای داخلی ملک شما می‌باشد.

از آنجایی که نمای خارجی این دیوار بیشتر در معرض آسیب پذیری می‌باشد (قرار گرفتن در معرض سرما، گرما، باران، برف و…) و همچنین در مواردی انتقال بارهای ساختمان به عهده‌ی این دیوارها می‌باشد، باید مقاومت آن بیشتر از دیوارهای داخلی باشد و از همین رو ضخامت آن‌ها بیشتر از دیوارهای داخلی می‌باشد.

دیوارهای باربر

این نوع دیوارها علاوه بر اینکه بار خود را تحمل می‌کنند، باری که از جانب دیگر اجزای ساختمان بر آن‌ها وارد می‌شوند را نیز تحمل کرده و انتقال می‌دهند. این دیوارها به صورت یکپارچه هستند و از اجزای ساختمان مانند تیرها، دال‌ها و دیگر دیوارهای طبقات پشتیبانی‌ می‌کنند.

دیوارهای باربر هم می‌توانند هم از نوع داخلی و هم از نوع خارجی باشند.

انواع دیوارهای باربر

  1. دیوار بتنی پیش ساخته
  2. دیوار آجری مهندسی شده
  3. دیوار سنگی

دیوارهای غیر باربر

این نوع دیوارها به هیچ وجه امکان انتقال بارها را ندارند و تنها به منظور جداسازی فضاها از یکدیگر استفاده می‌شوند (پارتیشن). اصولا به این دیوارها، دیوارهای داخلی هم می‌گویند و در برابر سرما و گرما مقاومت خوبی دارا هستند. بر خلاف دیوارهای باربر، این دیوارهای غیر باربر، یکپارچگی خاصی ندارند.

دیوار حائل

دیوار حائل دیواری است که فشارهایی از جمله فشاری که بر اثر اختلاف تراز به وجود آمده به واسطه خاکریزی، گودبرداری یا دیگر عوامل طبیعی را تحمل می‌کند و از ریزش خاک جلوگیری می‌کند و به گونه‌ای عمل می‌کند که به آن سازه نگهبان نیز می‌گویند. به عبارت دیگر، دیوار حائل محافظ دیگر سازه‌ها می‌باشد.

دیوارهای حائل در مواردی چون شبکه‌های حمل و نقل جاده‌ای و ریلی کاربرد دارند. همچنین دیوار حائل، خاک را در پشت خود نگه می‌دارد و از ریزش آن جلوگیری می‌کند.

انواع دیوار حائل براساس فشار خاک

  1. حالت سکون
  2. حالت محرک
  3. حالت مقاوم
دیوار حائل
دیوار حائل
دیوار حائل-2
دیوار حائل-2
دیوار حائل-3
دیوار حائل-3

انواع دیوارهای حائل

  1. دیوار حائل وزنی
  2. دیوار حائل گهواره‌ای
  3. دیوار حائل گابیون
  4. دیوار حائل طره‌ای
  5. دیوار حائل طره‌ای جلو بنددار و پشت بنددار
  6. دیوارهای حائل سپری مهار شده
  7. دیوار حائل سپری
  8. دیوارهای حائل میخکوب شده
  9. سیستم‌های ترکیبی

چند نمونه جزئیات انواع دیوارها

عایق‌کاری دیوار زیرزمین در برابر رطوبت

جزئیات دیوار

جزئیات دیوارعایق‌کاری انواع دیوار از داخل

جزئیات دیوار2
جزئیات دیوار2

عایق‌کاری انواع دیوار از خارج

جزئیات دیوار3
جزئیات دیوار3

عایق‌کاری انواع دیوار به صورت دو لایه

جزئیات دیوار4
جزئیات دیوار4

عایق‌کاری حرارتی انواع دیوار از داخل

جزئیات دیوار-5
جزئیات دیوار-5

انواع دیوارچینی

  1. آجرچینی راسته نما
  2. آجرچینی کله نما
  3. آجرچینی کله و راسته

آجرچینی راسته نما

در این حالت، آجرها به صورت راسته روی هم قرار می‌گیرند. ضخامت این دیوار 11/5 سانتی‌متر می‌باشد و اصولا این نوع دیوار چینی به عنوان دیوار غیر باربر و جداکننده فضاها (دیوار داخلی) استفاده می‌شود.

آجرچینی کله نما

در این نوع آجرچینی پس از تمام شدن و اجرای دیوار، فقط قسمت سر آجرها مشخص است. ضخامت این دیوار 22 سانتی‌متر می‌باشد. اصولا این نوع دیوار به عنوان دیوار نیمه باربر استفاده می‌شود.

آجرچینی کله و راسته

در این نوع آجرچینی آجرها به صورت کله و راسته، یکی در میان، یک رج کله و یک رج راسته به‌ گذاشته و اجرا می‌شوند. ضخامت این دیوار 22 و 30 سانتی‌متری می‌باشد. دیوارهای 22 سانتی‌متری به عنوان دیوارهای نیمه باربر و دیوارهای 30 سانتی‌متری به عنوان دیوارهای باربر و خارجی (جداسازی فضای داخلی از فضای خارجی) استفاده می‌شوند.

نکته

آجرچینی دیگر روش‌های چیدمان هم دارد که کاربری آن‌ها نیز برای نما هم می‌باشد که حالت‌های زینتی نیز دارند. اما این سه مورد از اصلی‌ترین چیدمان‌های آجرچینی برای دیوارها بودند.

از نمونه چیدمان های دیگر اجر چینی :

  1. اجر چینی هلندی
  2. اجر چینی صلیبی
  3. اجر چینی بلوکی
  4. اجر چینی مشبک جناغی

سوالات متداول

از بلوک‌های هبلکس برای ساخت چه نوع دیوارهایی می‌توان استفاده کرد؟

بلوک‌های هبلکس عمدتا در دیوارهای خارجی غیر باربر ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد تا از تبادل حرارتی با فضای خارج جلوگیری کند.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

کاربرد دیوارهای غیر باربر چیست و چه ویژگی‌هایی دارند؟

دیوارهای غیرباربر تنها به منظور جداسازی فضاها از یکدیگر استفاده می‌شوند که به آن‍ها دیوارهای داخلی نیز گفته می‌شود. این دیوارها در برابر سرما و گرما مقاومت خوبی دارند.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیوارهای حائل به چه منظوری در ساختمان‌ها استفاده می‌شوند؟

دیوار حائل دیواری است که فشارهایی از جمله فشاری که بر اثر اختلاف تراز به وجود آمده به واسطه خاکریزی، گودبرداری یا دیگر عوامل طبیعی را تحمل می‌کند.

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

لطفا به این مطلب رأی دهید

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

ارتباط از طریق واتساپ

لطفا شماره تماس خود را وارد نمایید

ساعت تماس

با کارشناسان ما تماس بگیرید

031-35123

keyboard_arrow_up
اشتراک گذاری با