نمای ضد آب ساختمان
در رابطه با موضوع نمای ضد آب ساختمان، بسیاری فکر میکنند که نما فقط کارایی زیبا سازی ساختمان را دارد که این موضوع صحت ندارد و نما کاراییهای متفاوتی دارد از جمله زیبا سازی منظر شهری و زیبا کردن دید و کوچه و خیابانهای شهر، عمل کردن مانند یک عایق بر روی سطح ساختمان، حفاظت از ساختمان در برابر شرایط جوی و آب و هوایی، جلوگیری از تبادل حرارتی و از دیگر مواردی که بسیار حائز اهمیت نیز میباشد زیبا سازی ساختمان شما میباشد.
سوالات متداول
منظور از پرایمر در نمای ضد آب ساختمان چیست؟
پرایمر ساختمانی از قیر، رزین و انواع مختلف حلالها و افزودنیها تشکیل شده که با استفاده از قلممو روی سطح نما اجرا می شود.
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
آیا نماهای قدیمی آجری و سنگی ساختمان را می توان تبدیل به نمای ضد آب کرد؟
مصالح سنگ و آجر جاذب آب هستند اما می توان با استفاده از مصالح نانو، تا حدودی از جذب آب این نوع مصالح جلوگیری کرد.
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
برای اجرای نمای ضد آب، بایستی حتما از مصالح ضد آب استفاده کرد؟
در این مورد هم می توان از مصالح ضد آب استفاده کرد و هم از لایه های ضد آب که بر روی نما اجرا می شوند.
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
سؤالات خود در زمینه نمای ضد آب ساختمان را از کارشناسان ما بپرسید
حال برای اینکه شما نمایی داشته باشید که ماندگار و همچنین تاثیرگذار باشد باید مواردی را رعایت کنید که این عوامل شامل جنس مصالحی که استفاده میکنید (البته بستگی به آب و هوای منطقه نیز دارد)، رنگ مصالحی که انتخاب میکنید و حتی طرحی که برای نمای خود طراحی و اجرا میکنید، میباشد.
حال اگر به طور کلی بخواهیم به مصالح مصرفی در نما بپردازیم بدین صورت بوده که عمده مصالحی که در نمای ساختمانها از قدیم تا به الان استفاده میشده، آجر بوده اما امروزه با پیشرفت علم و صنعت، و همچنین توجه به بالا بردن ماندگاری و پایداری نماها، آجر را با دیگر مصالحی همچون سنگ، چوب، مصالح ضد آب و غیره ترکیب میکنند که نتیجه مطلوبی هم به همراه داشت و به همین دلیل روز به روز به دنبال جدیدتر کردن و بالاتر بردن سطح کیفیت مصالح هستند.
حال یک نمای کارآمد و کاربردی شامل یکسری ویژگیهای مشترک میباشد که شامل موارد زیر میباشد:
- نمای ساختمان باید از پایداری و دوام بالایی برخوردار باشد
- رنگ نما تا بالاترین حد ممکن ثابت باشد و در صورت قرار گرفتن در برابر عوامل جوی دچار تغییرات نشود
- در برابر آتش سوزی مقاومت بالایی از خود نشان دهد
- در برابر برف و باران نیز مقاومت بالایی داشته باشد
- طی سرما دچار یخ زدگی نشود
- سبک باشد و برای ساختمان بار اضافی به همراه نداشته باشد
- عایق خوبی نیز برای ساختمان باشد
حال از بین ویژگیهای گفته شده در بالا مورد ضد آب بودن و مقاومت در برابر برف و باران را توضیح خواهیم داد.
البته قبل از شروع مقاله باید در نظر داشته باشید که علاوه بر موارد گفته شده در بالا، نمای ضد آب ساختمان باید حس امنیت را نیز به اطرافیان منتقل کند و از ایمنیهای لازم نیز برخوردار باشد و هیچگونه خطری چه افراد و چه ساختمان را تهدید نکند.
انواع مصالح نمای ضد آب ساختمان
اول از همه لازم به ذکر است که مصالح نمای ضد آب ساختمان به چه صورت است؟
باید چنین توضیح داد که مصالح نمای ضد آب مصالحی هستند که کمترین حد جذب آب را دارند و همچنین از نفوذ آب به داخل خود جلوگیری میکنند و همچنین روشی تحت عنوان ضد آب کردن مصالح نیز وجود دارد که با موادی که روی مصالح اجرا میشود مانع از نفوذ آب به داخل مصالح میشود.
لازم به ذکر است که یکسری از مصالح، ضد آب ساخته نشده اما میتوان با روشهایی نیز آن مصالح را ضد آب کرد که در ادامه آن را نیز توضیح خواهیم داد.
مثلا همان طور که گفته شد از قدیم نماها آجری بوده است و در سطح شهر بیشترین مصالحی که به چشم میخورد نماهای آجری است که ایرادی که این نماهای آجری دارد جاذب آب بودنشان میباشد. اما امروزه روشها و موادی تولید شده است که میتوان مصالحی که در نما به کار برده شده است و جاذب آب میباشد را ضد آب کرد و باعث شوید که حتی این مصالح دافع آب شوند.
اگر بخواهیم مثال بزنیم برای اجرای نمای ضد آب، میتوانیم آجر را مثال بزنیم که با استفاده از نانو میتوانیم آجر را نیز ضد آب کنیم که نانو علاوه بر ضد آب کردن آجر نانو میتواند مانع از تغییر رنگ مصالح و حتی مانع از جذب گرد و غبار و آلودگی به نما شود که در نتیجه هم نما دیرتر کثیف میشود و هم دیرتر فرسوده و خراب میشود.
همچنین نانو کردن در رابطه با دیگر مصالح مانند سنگ نیز کار آمد میباشد و از آن جایی که سنگ دارای خلل و فرج میباشد آب را به داخل خود جذب میکند اما با استفاده از روش نانو کردن میتوان مانع از ورود و نفوذ آب به داخل نمای سنگی بشویم.
کاربرد نانو در نمای ضد آب ساختمان
همان طور که گفته شد نانو یکی از روشهای اجرای نمای ضد آب ساختمان میباشد که حتی اگر مصالح مورد استفاده شما جاذب آب باشند باعث میشود که نمای شما در جذب آب به کمترین حد ممکن برسد.
حال این نانو از ویژگیهایی برخوردار است که شامل مواردی میشود که در ادامه برای شما خواهیم گفت:
- بالا بردن مقاومت ساختمان و پایداری بیشتر
- باعث جلوگیری از نفوذ و ورود آب، رطوبت و غیره به داخل ساختمان میشود
- باعث جلوگیری کردن از شوره زدن نمای ضد آب ساختمان از بابت بارش برف و باران میشود
- مانع از پوسیدگی و پوسته پوسته شدن نمای ساختمان میشود
- مانع از ایجاد قارچ، جلبک، کپک در نما میشود
- ثابت ماندن رنگ ساختمان میشود
- عمل کردن به عنوان عایق صوتی و مانع از تبادل صوتی چه در بیرون چه در داخل فضا
- حتی عمل کردن به عنوان عایق حرارتی و مانع شدن از پرت حرارتی
- بسیار نازک و نامرئی است و تداخلی در رنگ و نوع مصالح شما ایجاد نمیکند
- در برابر اشعههای مضر خورشید مقاوم میباشد
- در برابر فرسایش و پوسیدگی مقاوم میباشد
عایق ضد رطوبت نمای ضد آب ساختمان
استفاده از مواد نانو از بهترین روشهای ضد رطوبت و ضد آب کردن نما میباشد اما روشهای دیگری نیز وجود دارد که شامل موارد زیر میباشد:
- استفاده از پوشش نانو نما بر پایه حلال: از این ماده میتوان برای ضد آب کردن انواع مصالح نماها از جمله نماهای چوبی، آجری و سنگی استفاده میشود و مانع هرگونه شوره و پوسیدگی و خرابی و غیره میشود
- استفاده از چسب ضد آب سازی نمای ساختمان: انواعی از چسبها وجود دارند که میتوان متناسب با مصالحی که برای نما استفاده شده است از انواع این چسبها جهت ضد آب کردن نمای خود استفاده کرد. مثلا برای نمای شیشهای بهترین چسب، چسب آکواریوم است و برای نماهای کامپوزیت بهترین چسب، چسب پلی اورتان میباشد.
- رزینهای ضد آب کنندهی نمای ساختمان: رزین نوعی مایع بی رنگ و به تعبیری شفاف و براق میباشد که جهت آب گریز کردن نما یا همان ضد آب کردن نما استفاده میشود که بیشتر برای آجر و سیمان استفاده میشود که از مزایای این مواد براق کردن سطح کار میباشد و همچنین مانع از تغییر رنگ مصالح میشود. معروفترین نوع رزین، رزین اپوکسی میباشد.
- استفاده از لاستیک درزگیر: از لاستیک درگیر اصولا برای پر کردن درزها جهت عدم نفوذ آب و رطوبت به داخل فضا میشود. از این نوع درزگیر برای اطراف پنجرهها و درزها و همچنین نماهای کرتین وال استفاده میشود و حتی تا حدودی عایق حرارتی نیز میباشد.
پرایمر نمای ضد آب ساختمان
پرایمر ساختمانی نوع دیگری از انواع عایقهای مورد استفاده برای نمای ضد آب میباشد که تشکیل شده از قیر و رزین و انواع مختلفی از حلالها و افزودنیها میباشد که با استفاده از قلم رنگ روی سطح اجرا میشود.
همچنین پرایمرهای ساختمانی قابلیت ضد زنگ بودن نیز دارد. از پرایمرها برای مصالحی مانند نمای بتنی، اسکلت فلزی ساختمان، صفحه ستونها، تیرهای چوبی و غیره جهت ضد زنگ و ضد رطوبت استفاده میشود.
نتیجهگیری
حال با توجه به مطالب گفته شده در بالا متوجه شدید که برای پایداری و مقاوم کردن ساختمانتان نیاز به ضد آب کردن آن دارید که متناسب با مصالحی که در نما استفاده کردید میتوانید نوع ضد آب کردن نمای خود را انتخاب کنید که کارایی نمای خود را به بالاترین شکل ممکن تبدیل کنید.