طراحی نمای مینیمال در اصفهان
همان طور که میدانید نمای مینیمال ساختمان اولین المانی از ساختمان است که در مرحلهی اول به چشم شما میخورد.
حال با توجه به نمای یک ساختمان، آن نما یا نظر شما را جلب میکند یا بالعکس باعث میشود که شما حس خوبی از آن دریافت نکنید پس شما با طراحی و اجرای نمای خوب و زیبا میتوانید به راحتترین شکل ممکن افراد را جذب کنید مخصوصا اگر ساختمان شما اداری تجاری باشد و برعکس اگر یک ساختمان مسکونی که باشد که برای فروش باشد کار شما را برای فروش بسیار راحت میکند و در اولین مرحله حس خوبی که به خریدار منتقل میکند باعث میشود که از اولین برخورد تصویر مثبتی در ذهن خریدار نقش ببندد که کار شما را در فروش بسیار راحت میکند.
سوالات متداول
آیا سبک مینیمال علاوه بر نما در طراحی فضاهای داخلی ساختمان هم قابل استفاده است؟
فضاهای داخلی ساختمان را نیز میتوان به سبک مینیمال طراحی کرد. به طور مثال آشپزخانه به صورت جزیره و یا طراحی پلان به صورت باز.
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
بیشترین رنگی که در نمای مینیمال استفاده میشود کدام است؟
اصولا رنگهایی که در طراحی نمای مینیمال به کار میرود رنگهای نود و رنگهای روشن است و بیشترین کاربرد را رنگ سفید دارد.
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
تفاوت عمده سبک نمای مینیمال و نمای مدرن چیست؟
نمای مدرن همیشه در حال تغییر و به روز شدن است اما نمای منیمیال از یک سری قواعد و قوانین خاص و ثابت پیروی می کند.
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
سؤالات خود در زمینه طراحی نمای مینیمال را از کارشناسان ما بپرسید
حال شما زمانی که میخواهید یک نمای مینیمال طراحی کنید برای اینکه بهترین خروجی و نتیجه را داشته باشید یا طرحی را اجرا کنید، بایستی یکسری ویژگی داشته باشد. مانند:
- مصالح با نوع طرحی که قرار است اجرا شود هارمونی داشته باشند
- مصالحی که انتخاب میکنید نیز با یکدیگر هارمونی داشته باشند
- از رنگهای مکمل استفاده کنید
- طراحی نما تا حدودی با کاربری هماهنگی داشته باشد (برای مثال، طراحی نمای مینیمال یک مدرسه یا مهدکودک مسلما با طراحی یک مرکز خرید یا یک ساختمان مسکونی متفاوت است)
حال یکی از راههایی که باعث میشود شما خود به خود تمامی موارد بالا را رعایت کنید، انتخاب یک سبک مشخص برای نمای مینیمال ساختمانتان میباشد.
مثلا شما زمانی که سبک کلاسیک را برای نمای خود انتخاب میکنید ناخودآگاه سبک شما برایتان مصالح را انتخاب میکند، مثلا متریال عمدهی سبک کلاسیک سنگ میباشد و همچنین رنگ آن روشن است، پس شما میتوانید با انتخاب سبک مورد پسندتان نصف راه را طی کنید که بعد از آن باید یک طراح و مهندس با تجربه را انتخاب کنید که متناسب با سلیقه و سبک مورد نظر شما بهترین طرح را برای شما طراحی و پیاده کند.
حال در ادامه به نمای مینیمال میپردازیم.
نمای مینیمال چیست
اگر بخواهیم به عصر پیدایش سبک و کلمه مینیمال بپردازیم به هلند و در سال 1917 باز میگردد که بنیانگذار آن شخصی به نان میس وندروهه که معمار میباشد است که شعار آن کمتر بیشتر است.
که این شعار کمتر بیشتر به این معنی است که هر چقدر تزئینات کمتر باشد کاربری آن ساختمان بیشتر میباشد.
میس وندروهه بر این باور بود که باید کل تمرکز بر روی کاربری ساختمان باشد نه تزئینات ساختمان و در کل تزئینات را یک بخش بی مصرف و اضافه در یک ساختمان میدانست.
حال این داستان نیز در طراحی نما صدق میکند و طراحی نمای مدرن هیچ تزئیناتی ندارد و تا جای ممکن از هیچ گونه المان اضافی در طراحی آن استفاده نمیکنند.
در اصل این سبک اصرار به ساده گرایی دارد و همچنین حذف اضافیات و جزئیات در این سبک بسیار مشهود است.
این سبک تا چند سال گذشته رواج زیادی در ایران نداشت و شناخته شده نبود اما جدیدا این طور نیست و یک سبک شناخته شده مخصوصا در باغها میباشد.
یکی از روشهای شکل گیری نمای مینیمال به این شکل است که چندین حجم در کنار یکدیگر قرار میگیرند و تشکیل نمای مینیمال میدهند و حتی گاهی یک حجم صلب و یکدست خودش نما به حساب میآید.
پس نمای مینیمال ساختار همان ساختمان است و همان فضاهای ساختمان نمای آن را نیز تشکیل میدهد و نیازی به طراحی روی بدن ساختمان نیست.
اصول طراحی نمای مینیمال
در طراحی مینیمال به یکسری از اصول باید توجه کرد و متناسب با آن کار را ادامه داد. مثلا باید به رنگ نما، مصالح نما و متریالی که استفاده میکنید و همچنین فرمها و خطهایی که استفاده میکنید دقت کنید.
رنگ در طراحی نمای مینیمال: اصولا رنگهایی که در طراحی مینیمال به کار میرود رنگهای نود و رنگهای روشن میباشد. مثلا بیشترین و عمدهترین رنگی که در نماهای مینیمال مشاهده میکنید رنگ سفید میباشد.
متریال و مصالح در طراحی نمای مینیمال: در نماهایی که اصولا در سطح شهر مشاهده میکنید برای یکنواخت نبودن و برای جذابیت و زیبایی بیشتر از چند متریال متفاوت در رنگهای مختلف استفاده میکنند اما در نمای مینیمال به این شکل نیست و اصولا از یک متریال یکسان و یا نهایت از دو متریال استفاده میکنند و در اصل هر چقدر این تفاوت متریالها کمتر به چشم بیاید و کمتر مشخص باشد، بهتر سبک مینیمال را نشان میدهد.
فرم در طراحی نمای مینیمال: در اصل فرمها و خطوطی که در طراحی نمای مینیمال به کار میرود خطهای صاف، گوشه دار و ترجیحا قائم میباشد و اصولا شما در این سبک از نما خطوط منحنی یا عجیب و غریب مشاهده نمیکنید و حتی از طرفی، تعداد خطوط استفاده شده بسیار کم و محدود میباشد و هیچگونه زیادهروی در آن مشاهده نمیکنید.
سقف در طراحی نمای مینیمال: سقفهایی که در طراحی مینیمال طراحی میشوند، اصولا و در اغلب موارد مسطح و صاف هستند و به ندرت پیش میآید که سقفها در این سبک از نما شیبدار تعبیه شود.
معماری مینیمال
در رابطه با معماری مینیمال، تا حدودی اصول طراحی نما نیز صدق میکند، مثلا خطوطی که در داخل ساختمان استفاده میشود که فضاها کنار یکدیگر شکل بگیرند همگی صاف و عمود بر یکدیگر هستند و اصلا خطوط منحنی در معماری آن استفاده نمیشود و یا پلان در سبک مینیمال به طور آزاد طراحی میشود و تا حد ممکن سعی میشود که خط و خطوط اضافی در آن حذف شود.
از دیگر ویژگیهایی که در معماری مینیمال مشهود است، طراحی آشپزخانه به صورت جزیره است که این فضا را با دیوار کشی محصور نمیکنند و فقط با استفاده از یک کانتر یا اوپن، فضای آشپزخانه را از دیگر فضاها جدا میکند.
مثال دیگری که برای این سبک میتوان گفت این است که اصولا برای در کابینتها از دستهی کابینت استفاده نمیشود و درها به صورت جکی میباشد و در اصل دستهی کابینت در این سبک یک عضو اضافه به حساب میآید.
از دیگر ویژگیهایی که در سبک مینیمال میتوان به آن اشاره کرد، شامل موارد زیر میباشد:
- سادگی و وضوح فضاها (عدم پیچیدگی در طراحی پلان)
- طراحی فضاها به صورت باز یا آزاد
- استفاده از اشکال هندسی ساده
- تکرار خطوط
- نورپردازی مناسب (به نورپردازی در این سبک بسیار توجه میشود)
- استفاده از رنگهای نود و خنثی و در بیشتر موارد استفاده از رنگ سفید
- عدم استفاده از تزئینات و فضاهای غیر کاربردی
- دسترسیهای ساده و مستقیم
- تامین پنجرههای بزرگ و زیاد
البته که باید در نظر داشت هر سبکی معایب خود را دارد که سبک مینیمال هم به همین شکل است. مثلا باید در نظر داشته باشید که شاید این سبک سلیقهی هر کسی نباشد و همه این سبک را پسند نکنند.
از دیگر مواردی که میتوان به آن اشاره کرد خسته کننده بودن و یکنواخت بودن فضا میباشد که یکی از مهمترین دلایلی است که هر کسی موافق با این سبک نیست. اما باید در نظر داشت که در بعضی از مواقع تا حدودی در هزینههای شما صرفه جویی میشود.
مقایسهی نمای مینیمال و مدرن
در خیلی از مواقع مردم سبک مینیمال و سبک مدرن با یکدیگر به اشتباه میگیرند و یا حتی در مواقعی آنها را یکی میدانند. اما لازم به ذکر که این دو سبک ارتباطی به یکدیگر ندارند و دو سبک کاملا متفاوت و جدا میباشند.
سبک مینیمال همان طور که گفته شد یک سبکی است که به دور از هرگونه تزئینات میباشد که تمامی رنگها خنثی و نزدیک به یکدیگر است و هیچ تضادی در رنگها، مصالح و چیدمان به چشم نمیخورد و این سبک به سادگی مطلق و نظم معروف میباشد.
اما در سبک مدرن به این صورت نمیباشد. همان طور که از معنی کلمه که به معنای نوین و جدید میباشد، پیداست، یک سبک ثابتی نیست و در گذر زمان دچار تغییراتی تا به الان بوده است و در هر عصر و دورهای که مد عوض شود سبک مدرن نیز عوض میشود.
مثلا در یک دوره و بازهی زمانی باب میشود که در فضاها تضاد به وجود بیاورند که این تضاد میتواند هم در رنگ و هم در مصالح نشان داده شود، اما در یک بازه زمانی مد میشود که تنها از یک یا دو رنگ هماهنگ استفاده شود.
هر دو موارد مثال زده شده در بالا با این که دو مورد کاملا متفاوت هستند اما مربوط به یک سبک در بازه زمانی مختلف هستند.
پس به طور خلاصه سبک مدرن سبکی است که با توجه به زمان جلو میرود و یک سبک ثابت نیست و هر چیزی که در همان دوره استفاده شود و مد آن زمان باشد را سبک مدرن یا نوین میگویند.
به عنوان مثال شما در سبک مدرن میتوانید از رنگهای جسورانه استفاده کنید و حتی از طرحها و المانهای عجیب و غریب استفاده کنید و خلاقیت به خرج دهید اما سبک مینیمال از یکسری ضوابط یکسان پیروی میکند که شما را در استفاده رنگها و متریالها و حتی وسیلهها محدود میکند اما در سبک مدرن هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد و دست شما در انتخاب رنگها و مصالح باز میباشد.
در رابطه با نمای مدرن باید گفت که در این نما شما جایی که مقررات آن شهر را زیر پا نگذارید، محدودیت رنگ یا محدودیت استفاده از مصالح را ندارید و میتوانید از چند رنگ و چند مصالح به صورت ترکیبی استفاده کنید.
اما در نمای مینیمال همان طور که گفته شد به این صورت نیست و نما به صورت تک رنگ و تک مصالح اجرا میشود.
نتیجه گیری
اولین موردی که در رابطه با سبکها وجود دارد، سلیقهی کارفرما میباشد. شما باید در نظر داشته باشید که شاید شخصی یک سبک را با تمام مزایایی که دارد نمیپسندد.
پس اقتصادی بودن یک سبک لزوما دلیل بر خوب بودن و مورد پسند بودن آن نمیباشد و در اولین مرحله یک سبک باید مورد پسند کارفرما باشد چون کارفرما باید در آن فضا احساس راحتی و رضایت داشته باشد.
حال در مطالب گفته شده در بالا طراحی معماری و طراحی نمای مینیمال را برای شما توضیح دادیم و تفاوت آنها از یکدیگر نیز گفته شد تا انتخاب برای شما راحتتر باشد.